Deze individuele Egypte rondreis met een Dahabiya Nijlcruise volgt de klassieke route van Cairo naar Abu Simbel. U ziet oudheden uit de faraonische tijd en ontdekt ook het moderne Egypte. Na de bezienswaardigheden in en rondom Cairo vliegt u naar Luxor. Op beide oevers van de Nijl bekijkt u de tempels en koningsgraven van het oude Thebe. Met een Dahabiya Nijlcruise, een nostalgisch zeilschip met eigentijds comfort, zeilt u vier dagen in alle rust over de Nijl. De boot kan overal aanleggen. Bij bekende tempels, nauwelijks bezochte bezienswaardigheden, eilandjes, dorpjes en lokale markten. Van Aswan, waar de Dahabiya Nijlcruise eindigt, reist u verder zuidwaarts naar Abu Simbel, waar u overnacht. Zo heeft u alle tijd om de wereldberoemde tempels van Ramses II op uw gemak en zonder veel andere toeristen te zien. De laatste dagen brengt u door in Aswan, de stad van de vriendelijke Nubiërs.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) rechtstreekse vlucht met Egypt Air naar Cairo. Onze lokale medewerker wacht u op voor de douane, zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Oud & koptisch Cairo
U brengt samen met een gids de hele dag door in oud-Cairo en bekijkt een aantal moskeeën en de citadel, het beroemde vestingwerk van Salah el Din dat in de 12e eeuw met een deel van de stenen van de grote piramide in Gizeh werd gebouwd. U wandelt door de Khan al Khalili bazaar, waar van alles te koop is, specerijen, tapijten, sieraden, kleding en koperwerk. Afdingen is hier een must en een kunst! In het koptische stadsdeel van Cairo ziet u oude kerken en de Ben Ezra-synagoge.

Dag 3 – Gizeh & Saqqara
De gids en chauffeur halen u vroeg op voor een dagexcursie naar de grootste toeristische trekpleister van Egypte, de piramiden en de Sfinx in Gizeh, een voorstad van Cairo. Hierna gaat u naar Saqqara, waar u de trappiramide van farao Djoser en graven met prachtige reliëfs bekijkt.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Luxor
‘s Ochtends staat het Egyptisch Museum op het programma. Hiervoor is helaas nooit genoeg tijd, want er staan meer dan 120.000 objecten tentoongesteld, waaronder de schitterende collectie van Toetanchamon. In de mummiekamer liggen de mummies van een aantal befaamde farao’s. De gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding. Daarna brengt onze lokale medewerker u naar de luchthaven van Cairo voor een korte binnenlandse vlucht naar Luxor. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze medewerker uit Luxor, die u naar het hotel op de Oostoever brengt.

Dag 5  Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag gaat u met een gids naar de monumenten op de Westoever waar u in de Vallei der Koningen 3 graftomben  ziet, die u in overleg met de gids kiest. De schilderingen en hiërogliefen op de wanden zijn schitterend bewaard gebleven. U gaat ook naar een aantal graven in de nauwelijks bezochte Vallei der Edelen. Hier werden ministers en ambtenaren begraven. De afbeeldingen vertellen over het dagelijks leven van meer dan 4000 jaar geleden. Na de graven gaat u naar de tempel van Ramses III in Medinet Habu en de Kolossen van Memnon.

Dag 6  Tempels van Karnak & Luxor
Deze dag is ingeruimd voor de tempels van Karnak en Luxor op de Oostoever. Twee klassieke faraonische tempels die ooit met elkaar waren verbonden door een 3 kilometer lange sfinxenalle. Momenteel wordt er in Luxor aan het herstel van deze allee gewerkt; een deel ervan is open voor bezichtiging.

Dag 7  Vrije dag in Luxor
Een dag vrij in Luxor. Er is veel te zien en te doen, onze collega ter plaatste helpt u graag, bijvoorbeeld als u ’s ochtends vroeg een spectaculaire ballonvaart (facultatief) over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta wilt maken. Er zijn ook twee musea in de stad die de moeite waard zijn. Het mooie Luxor Museum, met recente ontdekkingen en het Mummificatie Museum, met een kleine collectie over de kunst en de techniek van het mummificeren in het oude Egypte.

Dag 8 – Dahabiya Nijlcruise tussen Esna & El Qusseia
Onze medewerker en chauffeur brengen u naar Esna, waar u aan boord gaat van de Nijl Dahabiya voor een 4-daagse zeiltocht over de Nijl tussen Esna en Aswan. De bemanning en de gids verwelkomen u met een verfrissend glas karkadé, hibiscusthee. De Dahabiya vertrekt meteen en zeilt richting El Kab, met ruines van tempels, die gewijd zijn aan Nechbet en Thot. Deze antieke stad wordt omringd door een opvallende muur van tichelstenen. Na El Kab zeilt u verder naar El Qusseia, een klein Nijleiland. Eerste overnachting aan boord.

Dag 9 – Dahabiya Nijlcruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
Vandaag zeilt de boot naar Edfu om de schitterend bewaard gebleven tempel van Horus te zien. Hierna vaart u verder naar een eilandje in de buurt van Wadi el Shat, een dorpje waar de huizen tegen de berghellingen zijn gebouwd. Tijd voor een wandeling langs de Nijloever. Tweede overnachting aan boord.

Dag 10 – Dahabiya Nijlcruise tussen Wadi el Shat & Daraw
U kunt heerlijk in een ligstoel aan dek liggen, terwijl de bemanning richting Gebel El Silsila (de berg van de keten) zeilt voor een bezoek aan de rotstempel van Horemheb en de restanten van de monumenten in de oude steengroeven bij Gebel El Silsila. Tijdens de lunch aan boord vaart de boot richting Kom-Ombo voor een bezoek aan de dubbeltempel van Sobek en Haroeris. De kok die alle maaltijden vers aan boord bereidt, serveert vanavond het diner rondom een kampvuur langs de Nijl. Derde overnachting aan boord.

Dag 11 – Dahabiya Nijlcruise tussen Daraw & Aswan
De kapitein zet koers naar het dorp Daraw. Vanuit Sudan maken kamelenhandelaren een veertig dagen lange tocht door de Libische woestijn om te eindigen bij de kamelenmarkt in Daraw. Na een wandeling door het dorp Daraw zeilt de boot verder richting Koubania, een Nubisch dorp in de buurt van Aswan, dat wordt omgeven door mooie tuinen en citrus- en mangobomen. Vierde en laatste overnachting aan boord.

Dag 12 – Naar Abu Simbel en excursie naar de tempels
Na het ontbijt aan boord rijdt onze chauffeur u naar Abu Simbel, het zuidelijkste puntje van Egypte, waar u overnacht in een karakteristiek Nubisch hotelletje dat aan het Nassermeer ligt. De omgeving en het Nassermeer zijn prachtig, en zo heeft u alle tijd om de befaamde tempels van Abu Simbel op uw gemak te bekijken.

Dag 13 – Van Abu Simbel naar Aswan
Wat is mooier dan een zonsopgang bij Abu Simbel? ’s Ochtends heeft u de mogelijkheid om de tempels van Abu Simbel nog een keer te bezoeken, waar na onze chauffeur u naar het hotel in Aswan rijdt.

Dag 14
 – Tempels van Philea & Kalabsja
Samen met uw gids gaat u vandaag naar het tempelcomplex van Philae, dat vaak de parel van Egypte wordt genoemd. Ook ziet u de minder bekende, bijzonder gelegen tempel van Kalabsja bij het Nassermeer en neemt u een kijkje bij de Hoge Dam.

Dag 15   Terugvliegen naar huis
Onze medewerker brengt u naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

U kunt deze Egypte rondreis met een Dahabiya Nijlcruise ook maken zonder een bezoek aan Cairo. Bekijk hiervoor onze 8-daagse zeilreis.

Vertrekdata

 • Elke zaterdag, maandag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke zaterdag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.075,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Luxor, Aswan op basis van logies & ontbijt, in Abu Simbel op basis van halfpension en aan boord van de Dahabiya Nijlcruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en privé gids/Egyptoloog.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 550,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 70,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Luxor – Pavillon Winter – 4 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Dahabiya Nijlcruise – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 4 nachten
Dahabiya’s zijn Egyptische zeilschepen naar negentiende-eeuws ontwerp, maar met modern comfort zoals stromend water, koelkasten en airconditioning. Benedendeks zijn  de hutten en suites; bovendeks een half overdekt eikenhouten zonnedek met ligbedden en hangmat. De hutten zijn ruim en hebben 2 losse bedden of 1 tweepersoonsbed. Iedere hut heeft 2 grote ramen voor een weids zicht over de Nijl en een eigen badkamer. De iets grotere suites hebben ook een privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de gezellige salon is een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites.  Meer informatie vindt u op de website van onze Nijl zeilschepen.

Abu Simbel – Tuya hotel – 1 nacht
Een charmant hotelletje, gebouwd in traditionele Nubische stijl. Ruime kamer met een eigen badkamers. Vanaf het dakterras kijkt u uit over het Nassermeer, wat vooral ’s avonds spectaculair is wanneer de tempels worden verlicht. De locatie is ook prima: op loopafstand van de beroemde tempels.

Aswan – Nubian Holiday House – 2 nachten
Dit kleine hotel ligt in een Nubisch dorpje op de rustige Westoever, op steenworp afstand van de graven van de Edelen. Het is een prachtig huis met hoge, gewelfde plafonds en een ruim dakterras. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het dorp, het platteland en de Nijl. De huiselijk ingerichte kamers zijn schoon, ruim en hebben airconditioning en en-suite badkamer.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Luxor. Tussen Luxor en Aswan vaart u over de Nijl aan boord van een Dahabiya. Met een privé minibus rijdt u van Aswan naar Abu Simbel en weer terug. Vanuit Aswan vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u privé, samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Dahabiya Nijlcruise is op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt, in Abu Simbel op basis van halfpension. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.