Rondreis Egypte met Nijlcruise langs het allerbeste van het land: piramiden, graftomben, tempels en andere niet te missen bezienswaardigheden. Nadat u in de miljoenenstad Cairo de cultuurschatten van de farao’s heeft gezien, vliegt u naar het zuidelijk gelegen Aswan. Vanuit hier bezoekt u de wereldberoemde Nubische rotstempels van Abu Simbel. Daarna vaart u drie dagen in alle rust over de Nijl aan boord van een klassiek zeilschip, een Dahabiya. Benedendeks zijn luxe hutten en suites, terwijl zich bovendeks het dagelijks leven afspeelt. De boot legt aan bij plekken waar standaard Nijlcruises niet komen, voor bezoekjes aan tempels, dorpjes en wandelingen over het platteland. De reis eindigt in Luxor, met op de Westoever de Vallei der Koningen, waar het ongeschonden graf van farao Toetanchamon werd ontdekt en op de Oostoever de tempels van Karnak en Luxor.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) rechtstreekse Egypt Air vlucht naar Cairo International Airport. Dit vliegveld is enorm, maar u hoeft niet bang zijn om te verdwalen, want al voor de douane ontmoet u onze lokale medewerker. Hij zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Egyptisch Museum & Oud-Cairo
De gids en chauffeur halen u bij het hotel op voor een bezoek aan het Egyptisch Museum. Als u de hele collectie wilt zien, kost dit dagen. De gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding, waarbij u natuurlijk de gouden mummiekisten en maskers uit de graftombe van farao Toetanchamon ziet. Hierna gaat u naar de citadel, een vesting uit de 12e eeuw en moskeeën in oud-Cairo. De dag eindigt in de Khan al Khalili bazaar. In de nauwe straatjes zijn ambachtslieden aan het werk, scharrelen kippen rond, lurken mannen aan een waterpijp en fietsen broodverkopers met planken vol brood op hun hoofd.

Dag 3 – Gizeh & Saqqara
Vandaag gaat u met de gids op stap  naar de bekendste monumenten van het land, de piramiden en de Sfinx in Gizeh. De  piramide van farao Cheops is als enige van de zeven klassieke wereldwonderen bewaard gebleven. Bij Saqqara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis, ziet u graven met prachtig reliëfs over het alledaagse leven van de oude Egyptenaren, zoals broodbakken, bierbrouwen, het oogsten van vlas en het maaien van koren. Hier bekijkt u ook de trappiramide van farao Djoser.

Dag 4  Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempels van Philae & Kalabsja
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Aswan. Zo overbrugt u snel en comfortabel de ruim 900 kilometer tussen Cairo en Aswan. Bij aankomst ontmoet u onze lokale medewerker, die u naar het hotel brengt.
‘s Middags gaat u naar de Isis-tempel van Philea en de tempel van Kalabsja. Beide tempels staan niet meer op hun oorspronkelijke plek, maar zijn verplaatst vanwege de aanleg van de Hoge Dam.

Dag 5  Excursie naar de tempels van Abu Simbel. Zeiltocht over de Nijl
U maakt een excursie met een privé minibus naar de wereldberoemde tempels van Abu Simbel, 280 kilometer ten zuiden van Aswan. Ramses II, één van de laatste grote farao’s, liet hier voor zichzelf en voor zijn vrouw Nefertari een tempel bouwen. De grote tempel met 20 meter hoge beelden van Ramses II behoort alleen al om zijn afmetingen tot een van de indrukwekkendste monumenten van het land. In de namiddag maakt u met een zeiltochtje over een van de mooiste stukken van de Nijl met een felukka, een open zeilboot.

Dag 6  Nijl Dahabiya zeilcruise tussen Aswan & Gebel el-Silsila
Vandaag gaat u in Aswan aan boord van de Dahabiya voor een 3-daagse zeiltocht over de Nijl richting Luxor. Na ontvangst door de bemanning vaart u naar een klein eiland voor een wandeling. Na de lunch bezoekt u de tempel in Kom-Ombo. Dit is de enige dubbeltempel in Egypte, omdat hij opgedragen aan twee goden en twee ingangen, processiewegen en heiligdommen heeft. De gids die meereist, vertelt u er alles over.
De Dahabiya zeilt verder naar de steengroeven bij Gebel el-Silsila, waar de Egyptenaren het bouwmateriaal voor hun monumenten vandaan haalden. Eerste overnachting aan boord.

Dag 7  Nijl Dahabiya zeilcruise tussen Gebel el-Silsila & El Qusseia
Na het ontbijt bezoekt u een rotstempel en restanten van monumenten in de oude steengroeven. Terwijl u op een ligstoel op het zonnedek geniet van het leven langs de Nijl vaart de boot richting Edfu, waar u de tempel van Horus bekijkt, een van de meest compleet bewaard gebleven tempels van het land. De dag eindigt bij het kleine Nijleiland El Qusseia, waar de kok het diner serveert rondom een kampvuur. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8   Nijl Dahabiya zeilcruise tussen El Qusseia & Esna
Vandaag zeilt de boot veder naar El Kab, waar u rotsgraven uit het Oude Rijk en prehistorische en faraonische overblijfselen ziet. Hierna vaart u verder naar het eindpunt van de cruise in de buurt van Esna. Derde en laatste overnachting aan boord.

Dag 9  Naar Luxor. Tempel van Karnak
Na het ontbijt rijdt onze chauffeur u in ongeveer een uurtje naar het hotel op de Oostoever van Luxor. In de middag maakt u een excursie naar de tempel van Karnak, die lang het religieuze centrum van het oude Egypte was. In de grote zuilenhal staan 134 gigantische vrijstaande kolommen.

Dag 10  Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag gaat u met uw gids naar de Westoever van Luxor, vol graftomben en dodentempels. In de Vallei der Koningen lieten de farao’s zich bijzetten in rotsgraven, die speciaal voor hen werden aangelegd en die zijn gedecoreerd met fenomenale schilderingen en reliëfs. In de graftomben in de Vallei der Edelen ziet u afbeeldingen uit het leven van de grafeigenaren. Ook bekijkt u de dodentempel van Ramses III in Medinet Habu en de Memnon-kolossen.

Dag 11  Vrije dag in Luxor
De laatste dag in Egypte, die u zelf kunt invullen. Maak bijvoorbeeld een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta. Of huur een fiets en verken Luxor en omgeving. De stad heeft interessante musea, het Luxor Museum en het Mummificatie Museum. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Dag 12  Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Wilt u langer varen met de Nijl Dahabiya? Bekijk dan onze 15-daagse rondreis
Cairo – Luxor – Dahabiya Nijlcruise – Abu Simbel & Aswan.

Vertrekdata

 • Elke vrijdag, zondag & woensdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke vrijdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 1.875,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met een privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan, Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de Nijl Dahabiya op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en privé gids/Egyptoloog.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 425,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 70,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Aswan – Nubian Holiday House  2 nachten
Dit kleine hotel ligt in een Nubisch dorpje op de rustige Westoever, op steenworp afstand van de graven van de Edelen. Het is een prachtig huis met hoge, gewelfde plafonds en een ruim dakterras. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het dorp, het platteland en de Nijl. De huiselijk ingerichte kamers zijn schoon, ruim en hebben airconditioning en en-suite badkamer.

Nijl Dahabiya – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 3 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen, gebouwd in koloniale stijl en uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. De ruime hutten hebben royale bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites beschikken daarnaast over een klein privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de charmante salon is ook een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Luxor – Pavillon Winter  3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Luxor vaart u over de Nijl aan boord van een Dahabiya. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze verwelkomen u bij aankomst in Egypte op het vliegveld, regelen uw vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Alle entreegelden zijn inclusief
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de privé gids en het vervoer zijn inclusief. 

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya zeilcruise is op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten; in het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker. De meeste hotels werken met buffetten en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze individuele Egypte rondreis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.