Rondreis Egypte met Nijlcruise langs het allerbeste van het land: de piramiden, graftomben, tempels en andere niet te missen bezienswaardigheden. De reis begint in de hoofdstad Cairo waar u de cultuurschatten van de farao’s ziet. Vervolgens vliegt u met een korte binnenlandse vlucht naar het zuidelijk gelegen Aswan, van waaruit u de wereldberoemde Nubische tempels van Abu Simbel bezoekt. U vaart daarna drie dagen in alle rust over de Nijl aan boord van een Dahabiya, een klassiek zeilschip, met benedendeks luxe hutten en suites en bovendeks een zonneterras met houten ligstoelen. De boot legt aan bij plekken waar een gewone Nijlcruise niet komt, voor bezoekjes aan tempels, dorpjes en wandelingen over het platteland. De reis eindigt in Luxor, met op de Westoever de Vallei der Koningen, waar het ongeschonden graf van farao Toetanchamon werd ontdekt en op de Oostoever de tempels van Karnak en Luxor.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) vliegt u met een rechtstreekse Egypt Air naar Cairo International Airport. Dit vliegveld is enorm, maar u verdwaalt niet, omdat u al voor de douane onze lokale medewerker ontmoet. Hij regelt uw visum, zorgt voor uw bagage en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Egyptisch Museum & Oud-Cairo
De gids en chauffeur halen u bij het hotel op voor een bezoek aan het Egyptisch Museum. Als u de hele collectie wilt zien, kost dit dagen, maar gelukkig zorgt de gids voor een overzichtelijke rondleiding. Hierna gaat u naar de Citadel, een vesting uit de 12e eeuw en moskeeën in oud-Cairo. De dag eindigt in de Khan al Khalili bazaar. In de nauwe straatjes zijn ambachtslieden aan het werk, scharrelen kippen rond, roken mannen een waterpijp en fietsen broodverkopers met planken vol brood op hun hoofd.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
U gaat naar de bekendste monumenten van het land, de piramiden en de Sfinx in Gizeh. De piramide van farao Cheops is als enige van de zeven klassieke wereldwonderen bewaard gebleven. Bij Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis, ziet u graven met prachtig reliëfs over het alledaagse leven van de oude Egyptenaren, zoals broodbakken, bierbrouwen, het oogsten van vlas en het maaien van koren. Hier bekijkt u ook de trappiramide van farao Djoser en de collectie van het Imhotep Museum, met voorwerpen die onder het woestijnzand bij Sakkara zijn ontdekt. 

Dag 4  Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempels van Philae & Kalabsja
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Aswan. Zo overbrugt u snel en comfortabel de ruim 900 kilometer tussen Cairo en Aswan. Bij aankomst ontmoet u onze medewerker uit Aswan die u naar het hotel brengt. In de middag bekijkt u naar Isis-tempel van Philae en de tempel van Kalabsja. Beide tempels staan niet meer op hun oorspronkelijke plek, maar zijn verplaatst vanwege de aanleg van de Hoge Dam.

Dag 5  Excursie naar de tempels van Abu Simbel. Zeiltocht over de Nijl
U maakt een excursie met een privé minibus naar de wereldberoemde tempels van Abu Simbel, 280 kilometer ten zuiden van Aswan. Ramses II, één van de laatste grote farao’s, liet hier voor zichzelf en voor zijn vrouw Nefertari een tempel bouwen. De grote tempel met 20 meter hoge beelden van Ramses II behoort alleen al om zijn afmetingen tot een van de indrukwekkendste monumenten van het land. In de namiddag zeilt u over een van de mooiste stukken van de Nijl met een felukka, een open zeilboot. 

Dag 6  Nijl Dahabiya zeilcruise tussen Aswan & Gebel el-Silsila
In Aswan gaat u aan boord van de Dahabiya cruise voor een 3-daagse zeiltocht over de Nijl richting Luxor. Na ontvangst door de bemanning vaart u naar een klein eiland voor een wandeling. Na de lunch bezoekt u de tempel in Kom-Ombo. Dit is de enige dubbeltempel in Egypte, omdat hij opgedragen aan twee goden en twee ingangen, processiewegen en heiligdommen heeft. De gids die meereist, vertelt u er alles over. De Dahabiya zeilt verder naar de steengroeven bij Gebel el-Silsila, waar de Egyptenaren het bouwmateriaal voor hun monumenten vandaan haalden. Eerste overnachting aan boord.

Dag 7  Nijl Dahabiya zeilcruise tussen Gebel el-Silsila & El Qusseia
Na het ontbijt bezoekt u een rotstempel en restanten van monumenten in de oude steengroeven. Terwijl u op een ligstoel op het zonnedek geniet van het leven langs de Nijl vaart de boot richting Edfu, waar u de tempel van Horus bekijkt, een van de meest compleet bewaard gebleven tempels van het land. De dag eindigt bij het kleine Nijleiland El Qusseia. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8   Nijl Dahabiya zeilcruise tussen El Qusseia & Esna
Vandaag zeilt de boot veder naar El Kab, waar u rotsgraven uit het Oude Rijk en prehistorische en faraonische overblijfselen ziet. Hierna vaart u verder naar het eindpunt van de cruise in de buurt van Esna. Derde en laatste overnachting aan boord.

Dag 9  Naar Luxor. Tempel van Karnak
Na het laatste ontbijt aan boord rijdt onze chauffeur u in ongeveer een uurtje naar het hotel op de Oostoever van Luxor. In de middag maakt u een excursie naar de tempel van Karnak, die lang het religieuze centrum van het oude Egypte was. In de grote zuilenhal staan 134 gigantische vrijstaande kolommen.

Dag 10  Monumenten op de Westoever van Luxor
In de wereldberoemde Vallei der Koningen op de Westoever van Luxor ziet u een aantal graftomben, waarvan de wanden en plafonds zijn bedekt met gedetailleerde reliëfs en kleurrijke schilderingen. Met een toegangskaartje kunt u drie willekeurige graven bezoeken, uitgezonderd de graven van Toetanchanom, Seti I, Ramses IV, hiervoor heeft u aparte kaartjes nodig. Ook gaat u naar de Vallei der Edelen, waar ministers en hoge ambtenaren werden begraven. De reliëfs en muurschilderingen over feesten en jachtpartijen geven een prachtig beeld van het dagelijks leven van meer dan 4000 jaar geleden. U bekijkt verder nog de 18 meter hoge Kolossen van Memnon en de tempel van Ramses III in Medinet Habu, de best bewaarde dodentempel op de Westoever.

Dag 11  Vrije dag in Luxor
De laatste dag in Egypte, die u zelf kunt invullen, bijvoorbeeld met een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta. Of huur een fiets en verken Luxor en omgeving. De stad heeft interessante musea, het Luxor Museum en het Mummificatie Museum. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Dag 12  Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Wilt u langer varen met de Nijl Dahabiya? Bekijk dan onze 15-daagse rondreis
Cairo – Luxor – Dahabiya Nijlcruise – Abu Simbel & Aswan.

Vertrekdata

 • Elke vrijdag, zondag & woensdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Elke vrijdag & zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.175,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 200,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en begeleiding van een privé gids/Egyptoloog.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan, Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de Nijl Dahabiya op basis van volpension.
 • Al het lokale vervoer met een privé minibus met chauffeur.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Toeslag suite aan boord van de Nijl Dahabiya € 80,- per nacht.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Er zijn hotels in alle soorten en maten in Caïro stad, maar het Marriott Mena House is een klasse apart. Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de prachtige tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Aswan – Basma Hotel  2 nachten
Het Basma Hotel is een prettig hotel dat op de Oostoever van Aswan ligt, vlakbij het Nubisch Museum en op loopafstand van de Corniche. Vanaf het hotel dat op een heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en de achterliggende woestijn. De kamers zijn ruim, hebben een balkon, badkamer, airconditioning, minibar en televisie. In de tuin is een fijn zwembad en een terras waar u heerlijk kan dineren.

Nijl Dahabiya – The Orient, Zekrayaat of Loulia – 3 nachten
Dahabiya’s zijn klassieke zeilschepen, gebouwd in koloniale stijl en uitgerust met twee grote langsgetuigde Latijnzeilen. De boten zijn ingericht met antiek meubilair. The Orient heeft 4 hutten en 1 suite, de Zekrayaat en Loulia hebben elk 4 hutten en 2 suites. De ruime hutten hebben royale bedden, airconditioning, een eigen badkamer met bad, douche en toilet. De iets grotere suites hebben ook een klein privé-terrasje (toeslag suite € 70,- per suite per nacht). In de gezellige salon is een kleine bibliotheek met boeken over de Nijl en Egypte. Op het dek is een groot zonneterras met ligbedden en stoelen. Meer informatie vindt u op de website van de Nijl Dahabiya.

Luxor – Pavillon Winter  3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Luxor vaart u over de Nijl aan boord van een Dahabiya. Vanuit Luxor vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Cairo waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Begeleiding
Op de momenten waar hulp handig is, is altijd één van onze lokale medewerkers aanwezig. Bij aankomst op het vliegveld merkt u meteen hoe praktisch dit is, omdat u al voor de douane onze medewerker ontmoet, die uw visum regelt en u moeiteloos langs de paspoortcontrole loodst. Hij zorgt voor uw bagage en brengt u naar uw hotel. Als u verder reist en moet inchecken voor een binnenlandse vlucht, bij uw hotel of cruiseschip is hij er ook bij. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk weten ze alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Alle excursies & entreegelden zijn inclusief
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de privé gids en het vervoer zijn inbegrepen in de reissom.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nijl Dahabiya zeilcruise is op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten; in het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker. De meeste hotels werken met buffetten en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van ons voor vertrek en van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze individuele Egypte rondreis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.