Een Egypte rondreis langs de bezienswaardigheden in CairoAswan en Luxor die iedereen wil zien, maar ook naar een minder bekend deel van het land, het Nassermeer.
Over dit immense stuwmeer varen maar een paar cruiseschepen. U vaart vier dagen aan boord van een luxe cruiseboot langs de verlaten tempels van het oude Nubië, waaronder de wereldberoemde rotstempels van Abu Simbel. De Nubische tempels zijn al duizenden jaren oud, maar staan toch pas vijftig jaar op hun huidige plek. Om te voorkomen dat ze voorgoed onder water verdwenen door de aanleg van de stuwdam bij Aswan, startte de Unesco een archeologische reddingsoperatie. De tempels werden stuk voor stuk ontmanteld en op hoger gelegen plekken weer in elkaar gezet.
De grote blikvanger van deze reis is natuurlijk Abu Simbel. U heeft alle tijd om deze fenomenale tempels te bekijken. Ook ’s avonds, bij het klank- en lichtspel en als u op het bovendek dineert, terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt afgemeerd.
Na de cruise reist u door naar Luxor waar u de graftomben en tempels van het oude Thebe bekijkt.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met Egypt Air vliegt u in 4,5 uur rechtstreeks van Amsterdam of Brussel (naar keuze) naar Cairo International Airport, waar onze lokale medewerker u opwacht en u naar het hotel brengt.

Dag 2 – Oud & koptisch Cairo
Met een gids gaat u op stap door oud-Cairo, met de citadel, moskeeën en de kleurrijke markten van Khan al Kahlili, een van deze grootste bazaars van het Midden Oosten. In de steegjes krioelt iedereen door elkaar. Ambachtslieden die aan het werk zijn, winkeliers die hun waren aanprijzen, Egyptenaren die boodschappen doen en toeristen. In de Koptische wijk, het oudste deel van de stad, ziet u kerken, het koptisch museum en de Ben Ezra-synagoge.

Dag 3  – Gizeh & Saqqara
Vandaag maakt u een excursie naar de piramiden van Gizeh, als enige bewaard gebleven van de klassieke wereldwonderen en de Sfinx. Bij Saqqara ziet u verschillende piramiden en grafcomplexen met prachtig bewaarde reliëfs, die u veel vertellen over het alledaagse leven van de oude Egyptenaren. Ook ziet u hier de beroemde trappiramide van farao Djoser en het Imhotepmuseum.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Aswan
Samen met een gids gaat u naar het Egyptisch Museum, waar duizenden objecten en overblijfselen tentoon worden gesteld. De collectie is overweldigend, maar de gids zorgt voor overzichtelijke rondleiding. ‘s Middags brengt onze medewerker u naar het vliegveld voor een korte binnenlandse vlucht naar het 900 kilometer zuidelijk gelegen Aswan.
U ontmoet onze medewerker uit Aswan op het vliegveld, en hij brengt u naar het hotel.

Dag 5  Vrije ochtend in Aswan. Zeiltocht over de Nijl
Een ochtend vrij. ‘s Middags gaat u voor een zeiltochtje met een traditionele felukka de Nijl op, want die is bij Aswan het allermooist. De bemanning legt aan bij twee van de vele eilandjes, Kitchener-eiland met de botanische tuin en Elefantine-eiland, voor een wandeling door een van de Nubische dorpjes

Dag 6 – Tempels van Philae, Kalabsja & Beit el-Wali. Nubische cruise
Onze medewerker brengt u ‘s ochtends naar de Nubische cruise, maar onderweg bezoekt u, met een gids, eerst nog de prachtige tempel van Philae en de Hoge Dam. Na de lunch aan boord van het cruiseschip maakt u een excursie naar de Grieks-Romeinse Kalabsja tempel, de grootste tempel van Nubië, de rotstempel van Beit el-Wali en de Kiosk van Kertassi. Eerste overnachting aan boord.

Dag 7 – Nubische cruise tussen Aswan en Amada
De cruiseboot vaart naar de tempel van Wadi al-Seboea, die een mooie sfinxenallee heeft en de tempels van Dakka en Maharrakka. Na een bezoek aan de tempels vertrekt de boot richting Amada. Tweede overnachting aan boord.

Dag 8 – Nubische cruise tussen Amada en Abu Simbel
Na het ontbijt bezoekt u de tempels van Amada en Derr. Het oude fort Kasr Ibrim, het enige stukje Nubië dat niet is verplaatst en nog boven het water uitsteekt, ziet u vanaf het schip. Daarna legt de boot aan bij Abu Simbel en heeft u alle tijd voor een bezoek aan de tempels. Ook ‘s avonds geniet u van deze historische plek, want dan ligt het cruiseschip voor de verlichte tempels aangemeerd en dineert u op het zonnedek. Laatste overnachting aan boord.

Dag 9 – Abu Simbel. Transfer naar Aswan
Het is mooi wakker worden met de zonsopgang bij Abu Simbel. Als u nog een keer de tempels wilt bezoeken, dan is daar genoeg tijd voor (facultatief). Onze chauffeur brengt u hierna met een privé airconditioned minibus naar het hotel in Aswan. De rest van de dag staan er geen excursies op het programma.

Dag 10 – Transfer naar Luxor. Tempels van Karnak en Luxor
In de ochtend reist u in ongeveer 3,5 uur met een eigen airconditioned minibus van Aswan naar het hotel in Luxor. ‘s Middags gaat u met een gids naar het tempelcomplex van Karnak. En als de schemer valt wandelt u langs de Nijl naar de tempel van Luxor, die fraai wordt verlicht. Een mooi tijdstip voor een bezoek aan een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid.

Dag 11  Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag maakt u een excursie naar de Westoever van Luxor, waar u ongetwijfeld ogen te kort komt. Er is hier veel te zien: de Kolossen van Memnon, prachtige graven in de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de nog altijd kleurrijke tempel van Ramses III.

Dag 12  Vrije dag in Luxor
De laatste dag in Egypte, die u zelf kunt invullen. Maak bijvoorbeeld een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta. Of huur een fiets en verken Luxor en omgeving. De stad heeft interessante musea, het Luxor Museum en het Mummificatie Museum. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Dag 13 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Deze reis maken zonder een bezoek aan Cairo? Bekijk hiervoor onze 8-daagse korte reis Luxor – Cruise Nassermeer & Aswan.

Vertrekdata

 • Elke zondag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam of Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.075,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan en Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de vijfsterren Nubische cruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Aswan – Mövenpick Resort Aswan  2 nachten
Dit vijfsterren resort ligt op een eiland in de Nijl tegenover het stadscentrum. De comfortabele kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Vanaf het balkon kijkt u uit over de Nijl en de tuinen. Met een gratis shuttle service boot bent u zo in het centrum van Aswan. Meer informatie vindt u op de website van het Mövenpick Resort Aswan.

Cruise Nassermeer – 3 nachten
Een vijfsterren luxe cruiseschip met buitenhutten met airco en badkamer met douche en toilet. Aan boord is ook een restaurant, loungebar en zwembad.

Luxor – Pavillon Winter  3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
U reist individueel met een eigen Djed airconditioned minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Abu Simbel vaart u over het Nassermeer aan boord van het cruiseschip. De trajecten tussen Abu Simbel en Aswan en Aswan en Luxor legt u af met een privé minibus. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nubische cruise is op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten. In het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Deze reis in stijl afsluiten?
Kies dan voor een verlening van een aantal dagen in Al Moudira op de Westoever van Luxor. Lees meer over dit bijzonder hotel op de website van Al Moudira.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.