Een Egypte rondreis langs de bezienswaardigheden in CairoAswan en Luxor die iedereen wil zien, maar ook naar een minder bekend deel van het land, het Nassermeer.
Over dit immense stuwmeer varen maar een paar cruiseschepen. U vaart vier dagen aan boord van een luxe cruiseboot langs de verlaten tempels van het oude Nubië, waaronder de wereldberoemde rotstempels van Abu Simbel. De Nubische tempels zijn al duizenden jaren oud, maar staan toch pas vijftig jaar op hun huidige plek. Om te voorkomen dat ze voorgoed onder water verdwenen door de aanleg van de stuwdam bij Aswan, startte de Unesco een archeologische reddingsoperatie. De tempels werden stuk voor stuk ontmanteld en op hoger gelegen plekken weer in elkaar gezet.
De grote blikvanger van deze reis is natuurlijk Abu Simbel. U heeft alle tijd om deze fenomenale tempels te bekijken. Ook ’s avonds, bij het klank- en lichtspel en als u op het bovendek dineert, terwijl het cruiseschip voor de verlichte tempels ligt afgemeerd.
Na de cruise reist u door naar Luxor waar u de graftomben en tempels van het oude Thebe bekijkt.

Dag 1  Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met Egypt Air vliegt u in 4,5 uur rechtstreeks van Amsterdam of Brussel (naar keuze) naar Cairo International Airport, waar onze lokale medewerker u voor de douane opwacht, het visum voor u regelt en u naar het hotel brengt.

Dag 2 – Oud & koptisch Cairo
Met een gids gaat u op stap door oud-Cairo, met de citadel, moskeeën en de kleurrijke markten van Khan al Kahlili, een van deze grootste bazaars van het Midden Oosten. In de steegjes krioelt iedereen door elkaar. Ambachtslieden die aan het werk zijn, winkeliers die hun waren aanprijzen, Egyptenaren die boodschappen doen en toeristen. In de Koptische wijk, het oudste deel van de stad, ziet u kerken, het koptisch museum en de Ben Ezra-synagoge.

Dag 3  – Gizeh & Saqqara
Vandaag maakt u een excursie naar de piramiden van Gizeh, als enige bewaard gebleven van de klassieke wereldwonderen en de Sfinx. Bij Saqqara ziet u verschillende piramiden en grafcomplexen met prachtig bewaarde reliëfs, die u veel vertellen over het alledaagse leven van de oude Egyptenaren. Ook ziet u hier de beroemde trappiramide van farao Djoser en het Imhotepmuseum.

Dag 4 – Egyptisch Museum
Samen met een gids gaat u naar het Egyptisch Museum, waar duizenden objecten en overblijfselen tentoon worden gesteld. De collectie is overweldigend, maar de gids zorgt voor overzichtelijke rondleiding.

Dag 5  Binnenlandse vlucht naar Aswan. Tempel van Philae. Nubische Cruise
Onze collega brengt u naar de luchthaven van Caïro voor de binnenlandse vlucht naar Aswan. Zo overbrugt u in 1,5 uur de ruim 900 kilometer tussen Caïro en Aswan. Bij aankomst ontvangst door onze collega in Aswan die u naar de Nubische cruise brengt. Onderweg bezoekt u, met uw gids, eerst nog de prachtige tempel van Philae en de Hoge Dam. Overnachting aan boord van het cruiseschip in Aswan.

Dag 6 – Nubische cruise tussen Aswan en Wadi al Seboea
U bekijkt de Grieks-Romeinse Kalabsja tempel, die was gewijd aan Mandoelis, een Nubische zonne- en vruchtbaarheidsgod. Deze tempels is na de rotstempel van Abu Simbel de grootste Nubische tempel is. Het cruiseschip vaart verder naar Wadi al Seboea, wat Dal der Leeuwen betekent. De tempel dankt zijn naam aan een sfinxen avenue die voor de tempel ligt, als enige in Nubië. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Wadi al Seboea.

Dag 7 – Nubische cruise tussen Wadi al Seboea en Amada
Na het bezichtigen van de tempel van Wadi al Seboea vaart het schip over het immense Nassermeer richting de tempel van Amada, die werd gebouwd door Thoetmosis II en zijn zoon Amenhotep II. Deze tempel is niet gewijd aan een speciale god, maar een monument ter verheerlijking van de macht van de farao van Egypte en zijn veldslagen. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Amada.

Dag 8 – Nubische cruise tussen Amada en Abu Simbel
Vandaag komt het cruiseschip aan bij de absolute blikvanger van deze cruise; de rotstempels van Abu Simbel. Eerst ziet u vanaf het dek van het schip resten van het oude fort Kasr Ibrim die boven het water van het Nassermeer uitsteken. Het is het enige stukje oud Nubië dat niet is verplaatst. De grote tempel van Abu Simbel is 55 meter diep en zo gebouwd dat de zon twee keer per jaar, op de verjaardag van Ramses II en zijn kroningsdag, de gezichten van de beelden in het allerheiligste belicht. Overnachting aan boord van het cruiseschip bij Abu Simbel.

Dag 9 – Abu Simbel – Transfer naar Aswan. Zeiltocht over de Nijl
De zon zien opkomen bij Abu Simbel is een bijzondere ervaring. Er is mogelijkheid voor een tweede, facultatief bezoek aan de wereldberoemde tempels van Abu Simbel. Hierna rijdt onze chauffeur u per privé airconditioned minibus naar het hotel in Aswan. ‘s Middags gaat u voor een zeiltochtje met een traditionele felukka de Nijl op. De Nijl is bij Aswan het allermooist. De bemanning laveert tussen de vele eilandjes en witte rotsen. Er zijn stops bij Kitchener-eiland met de botanische tuin vol tropische bloemen en planten en bij Elefantine-eiland, voor een wandeling door een van de Nubische dorpjes.

Dag 10 – Transfer naar Luxor. Tempels van Karnak en Luxor
In de ochtend reist u in ongeveer 3,5 uur met een eigen airconditioned minibus van Aswan naar het hotel in Luxor. ‘s Middags gaat u met een gids naar het tempelcomplex van Karnak. En als de schemer valt wandelt u langs de Nijl naar de tempel van Luxor, die fraai wordt verlicht. Een mooi tijdstip voor een bezoek aan een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid.

Dag 11  Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag maakt u een excursie naar de Westoever van Luxor, waar u ongetwijfeld ogen te kort komt. Er is hier veel te zien: de Kolossen van Memnon, prachtige graven in de Vallei der Koningen en de Vallei der Edelen en Medinet Habu, de nog altijd kleurrijke tempel van Ramses III.

Dag 12  Vrije dag in Luxor
De laatste dag in Egypte, die u zelf kunt invullen. Maak bijvoorbeeld een ballonvaart over de monumenten op de Westoever en de groene Nijldelta. Of huur een fiets en verken Luxor en omgeving. De stad heeft interessante musea, het Luxor Museum en het Mummificatie Museum. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Dag 13 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Deze reis maken zonder een bezoek aan Cairo? Bekijk hiervoor onze 8-daagse korte reis Luxor – Cruise Nassermeer & Aswan.

Vertrekdata

 • Elke donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam of Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 2.075,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 250,-.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Alle vluchten met Egypt Air inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Al het lokale vervoer met privé minibus met chauffeur.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan en Luxor op basis van logies & ontbijt en aan boord van de vijfsterren Nubische cruise op basis van volpension.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer/hut € 525,-.
 • Boekingskosten € 15,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Cairo – Marriott Mena House – 4 nachten
Er zijn hotels in alle soorten en maten in Caïro stad, maar het Marriott Mena House is een klasse apart. Dit legendarische vijfsterren hotel ligt aan de rand van de stad, pal naast het piramideplateau van Gizeh en vlakbij het toekomstige Grand Egyptain Museum. Het interieur is vol oosterse antiquiteiten en oude prenten en foto’s, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. De ruime, prettige kamers hebben heerlijke bedden en een prima badkamer. In de prachtige tuin is een fijn zwembad. Blikvanger is de grote piramide, waar u op kijkt als u van het ontbijt geniet. Het Marriott Mena House is een befaamd hotel en een oase van rust in een hectische stad. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Cruise Nassermeer – 4 nachten
Een vijfsterren luxe cruiseschip met buitenhutten met airco en badkamer met douche en toilet. Aan boord is ook een restaurant, loungebar en zwembad.

Aswan – Basma Hotel – 1 nacht
Het Basma Hotel is een prettig hotel dat op de Oostoever van Aswan ligt, vlakbij het Nubisch Museum en op loopafstand van de Corniche. Vanaf het hotel dat op een heuvel ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de Nijl en de achterliggende woestijn. De kamers zijn ruim, hebben een balkon, badkamer, airconditioning, minibar en televisie. In de tuin is een fijn zwembad en een terras waar u heerlijk kan dineren.

Luxor – Pavillon Winter  3 nachten
Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
U reist individueel met een eigen Djed airconditioned minibus met chauffeur. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Cairo naar Aswan. Tussen Aswan en Abu Simbel vaart u over het Nassermeer aan boord van het cruiseschip. De trajecten tussen Abu Simbel en Aswan en Aswan en Luxor legt u af met een privé minibus. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis, zodat u niet over logistieke zaken hoeft na te denken. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
Het verblijf aan boord van de Nubische cruise is op basis van volpension. De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kiest zelf waar u ’s avonds wilt eten, in het hotel of ergens anders. Vaak is dit leuker, omdat de meeste hotels werken met buffetten, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers.

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Deze reis in stijl afsluiten?
Kies dan voor een verlening van een aantal dagen in Al Moudira op de Westoever van Luxor. Lees meer over dit bijzonder hotel op de website van Al Moudira.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.