Egypte rondreis langs Cairo, Aswan en Luxor, de belangrijkste plaatsen van het land. In de hoofdstad Cairo ziet u musea, middeleeuwse moskeeën, bazaars en een wereldwonder uit de tijd van de farao’s. Het is een hectische metropool, die in groot contrast staat met het kleinschalige Aswan dat diep in het zuiden van Egypte.
Deze stad heeft een relaxte, Afrikaanse sfeer en ligt magnifiek aan de Nijl, die er langs vele eilandjes en rotsen stroomt. Vanuit Aswan gaat u naar de reusachtige rotstempels van Abu Simbel aan het Nassermeer, die gebouwd zijn voor één van de laatste grote farao’s, Ramses II en zijn vrouw Nefertari. Uw hotel in Luxor ligt aan de Nijl. Felukka’s zeilen voorbij en aan de overkant ligt de Westoever met de Vallei der Koningen, waar nog steeds graftomben van farao´s worden ontdekt. Dit is een reis vol historie, maar ook een kennismaking met het moderne Egypte en de gastvrije Egyptenaren.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht naar Cairo
Met een rechtstreekse Egypt Air vliegt u vanaf Amsterdam of Brussel (naar keuze) in 4,5 uur naar Cairo. U ontmoet onze lokale medewerker op het vliegveld. Hij verwelkomt u, haalt u koffers van de bagageband en brengt u naar het hotel.

Dag 2 – Oud & koptisch Cairo
Na het ontbijt gaat u met de gids op stap door oud-Cairo. U ziet moskeeën, de citadel van Salah el Din en de Khan el Khalili bazaar met het oudste koffiehuis van Cairo, El Fishawy. Probeer hier eens de shisha, de Egyptische waterpijp, en drink een vers vruchtensapje, terwijl u geniet van de theeventers, kippenhandelaren en tapijtverkopers die zich een weg banen door de steegjes. Ook gaat u naar de koptische wijk, het oudste gedeelte van de stad met kerken, het koptisch museum en de restanten van het fort van Babylon.

Dag 3 – Gizeh & Saqqara
Het is er toeristisch, want iedereen die in Egypte is, wil ze natuurlijk zien: vandaag maakt u een excursie naar de piramiden en de Sfinx in Gizeh. Minder druk is het bij de trappiramide van farao Djoser, een van de oudste bouwwerken in steen en de piramiden van Teti en Oenas bij Saqqara, 20 kilometer ten zuidwesten van Cairo. Hier bekijkt u ook het Imhotep museum met beelden en reliëfs, gevonden bij opgravingen rondom Saqqara.

Dag 4 – Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Aswan
U bezoekt vandaag het Egyptisch Museum, vlakbij het Tahrir plein, waar miljoenen Egyptenaren demonstreerden tegen president Mubarak. Slechts een deel van de collectie wordt tentoongesteld, maar dat is al enorm veel. De gids zorgt voor een overzichtelijke rondleiding. ’s Avonds brengt onze medewerker u naar het vliegveld voor een korte binnenlandse vlucht naar Aswan, waar u wordt opgewacht door onze medewerker uit Aswan, die u naar hotel brengt.

Dag 5 – Tempels van Philae & Kalabsja. Zeiltocht over de Nijl
Aswan heeft mooie tempels. Vandaag gaat u naar de vrij onbekende tempel van Kalabsja en de Grieks-Romeinse tempel van Philae op het eiland Agilika. In de namiddag, als het wat koeler is, gaat u met een felukka zeilen over de Nijl. De kapitein zigzagt tussen de vele eilandjes door en legt aan bij Elefantine eiland en Kitchener-eiland.

Dag 6 – Excursie naar de tempels van Abu Simbel
Met een privé minibus vertrekt u ’s ochtends naar één van de indrukwekkendste monumenten van het land; de magnifieke rotstempels van Abu Simbel. Omdat deze tempels vanwege de aanleg van de Hoge Dam bij Aswan onder water zouden verdwijnen, startte de Unesco in 1964 een unieke reddingsoperatie. De tempels werden in stukken gezaagd en op een hoger gelegen punt steen voor steen weer opgebouwd. Hierna rijdt u terug naar Aswan.

Dag 7 – Transfer naar Luxor via Kom-Ombo & Edfu
Vandaag rijdt onze chauffeur u richting Luxor. Onderweg bekijkt u met een gids de dubbeltempel van Kom-Ombo, die gewijd is aan de krokodillengod Sobek en de god Haroeris en de tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels van Egypte.

Dag 8 – Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag maakt u een excursie naar de Westoever van Luxor. In Vallei der Koningen ziet u een aantal graftomben van de farao’s uit het Nieuwe Rijk, in de Vallei der Edelen rotsgraven met afbeeldingen van de dagelijks bezigheden van de oude Egyptenaren. In het nabijgelegen Medinet Habu ligt de imposante dodentempel van Ramsis III, die door veel egyptologen als de mooiste graftempel van Thebe wordt beschouwd.

Dag 9 – Vrije dag in Luxor
De laatste dag. Tips nodig? Onze medewerkers helpen u graag. Ga bijvoorbeeld naar de tempels van Karnak en Luxor of het Luxor Museum. Of strijk neer bij één van de talrijke theehuizen van de stad voor een potje backgammon.

Dag 10 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Boek deze reis online.

Vertrekdata

 • Dagelijks met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Amsterdam.
 • Iedere vrijdag, zaterdag, zondag, dinsdag & donderdag met rechtstreekse Egypt Air vlucht vanaf Brussel.
 • Deze reis boeken? Vul het boekingsformulier in.

Reissom

 • Reissom € 1.350,- per persoon.
 • Kinderkorting 2 t/m 11 jaar € 175,-.
 • Gegarandeerd wekelijks vertrek
 • Geen minimum aantal deelnemers.
 • Voor de schoolvakantie perioden gelden hoogseizoentoeslagen.

Bij de reissom inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Overnachtingen in Cairo, Aswan en Luxor op basis van logies & ontbijt.
 • Alle genoemde excursies met vervoer, entreegelden en gidsdiensten.
 • Alle transfers en lokaal vervoer per eigen airconditioned minibus.

Niet bij de reissom inbegrepen

 • Visumkosten.
 • Overige maaltijden.
 • Fooien.
 • Facultatieve excursies.
 • Eventuele verzekeringen.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 275,-.
 • Boekingskosten € 15, per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.


Cairo – Marriott Mena House – 3 nachten
Het Marriott Mena House, dat pal naast de piramiden ligt, is een van de beroemdste Grand Hotels van Egypte. Dit voormalige jachtverblijf is vanaf 1886 operationeel als hotel. Het interieur is vol oosterse details en antiquiteiten, die zorgen voor een oriëntaalse sfeer. Na een dag in hectisch Cairo is het heerlijk om te genieten van de rust die hier heerst. De veertig hectare tuin rondom het hotel is mooi aangelegd. Het Mena House was indertijd het eerste hotel in Egypte met een zwembad. En zelfs vanuit het zwembad zijn de piramiden te zien, maar ook vanaf elke hole op de golfbaan, die al meer dan honderd jaar naast het hotel ligt. Meer informatie vindt u op website van het Marriott Mena House.

Aswan – Nubian Holiday House – 3 nachten
Dit kleine hotel ligt in een Nubisch dorpje op de rustige Westoever, op steenworp afstand van de graven van de Edelen. Het is een prachtig huis met hoge, gewelfde plafonds en een ruim dakterras. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het dorp, het platteland en de Nijl. De huiselijk ingerichte kamers zijn schoon, ruim en hebben airconditioning en en-suite badkamer.

Luxor – Pavillon Winter – 3 nachten

 Dit moderne, vijfsterren hotel ligt in de tuinen van het befaamde Old Winter Palace, in hartje Luxor, op loopafstand van de Luxor-tempel en de souks. Ruime kamers met airco, televisie, minibar, badkamer en een balkon met uitzicht op de weelderige tuin en/of het zwembad. Het Pavillon Winter heeft fijne restaurants, de allermooiste tuin van heel Luxor en een heerlijk buitenzwembad. Pluspunt: u heeft toegang tot de faciliteiten van het Old Winter Palace. Meer informatie vindt u op de website van het Pavillon Winter.

Vervoer
U reist individueel met een privé Djed minibus met chauffeur. Vanuit Cairo vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Aswan. Met een privé minbus reist u van Aswan naar Luxor. Vanuit Luxor vliegt u via Cairo weer naar huis.

Begeleiding
Onze lokale medewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw reis. Ze regelen uw visum, vervoer en hotelvouchers en zorgen ervoor dat de gidsen en chauffeurs op het afgesproken tijdstip klaarstaan. Ze gaan met u mee naar het vliegveld als u doorreist naar een andere plaats en helpen bij het inchecken. Onze medewerkers spreken Engels. Natuurlijk vertellen ze u van alles over Egypte en geven u tips over restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Excursies
De excursies maakt u samen met een ervaren Engelssprekende Egyptoloog. Alle entreegelden, de diensten van de gids en het vervoer zijn inclusief.

Maaltijden
De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. U kunt dan zelf kiezen waar u ’s avonds wilt eten. Dit kan natuurlijk in het hotel, maar het is veel leuker om ergens anders te eten. De meeste hotels serveren het diner in buffetvorm, en dat is niet de echte Egyptische keuken. Tips over goede restaurants krijgt u van onze lokale medewerkers,

Meer weten?
Handige reisinformatie over Egypte vindt u bij de praktische informatie en bij de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Een paar dagen verlengen aan de Rode Zee?
Deze reis kunt u verlengen met een paar dagen aan de Rode Zee. De verlenging start met een transfer vanuit Luxor naar de Rode Zee kust en eindigt met een transfer naar de luchthaven van Hurghada. De terugvlucht is vanuit Hurghada met een overstap in Cairo.