Er zijn veel reisorganisaties die reizen naar Egypte aanbieden. Bent u zich aan het oriënteren op een reis en wilt u Egypte reizen met elkaar vergelijken? Dat is altijd zinvol, maar waar moet u op letten als u reizen vergelijkt?

Wat wilt u zien en doen in Egypte?

In eerste instantie gaat het er natuurlijk om hoe uw ideale reis eruit moet zien. Daarnaast is het handig om alle onderdelen van een reis naast elkaar te leggen. Zo weet u zeker dat u geen appels met peren vergelijkt.

Let op de volgende punten als u Egypte reizen vergelijkt:

 • Is de reissom inclusief vluchten?
 • Hoe is het vervoer ter plekke geregeld?
 • Zijn de excursies inclusief?
 • Zijn de entreegelden in- of exclusief?
 • Wordt u tijdens de excursies begeleid door een gids?
 • Reist u privé of met een groep?
 • In wat voor hotels overnacht u?

Zijn de vluchten in- of exclusief?

Sommige reisorganisaties bieden Egypte rondreizen zonder vluchten aan. U moet dan de kosten voor de internationale en eventuele binnenlandse vluchten nog bij de reissom optellen. Kijk daarom altijd of de vluchten in de reissom zijn inbegrepen. Soms berekenen reisorganisaties extra kosten voor het boeken en uitgeven van een vliegticket. De prijs van een retourticket naar Egypte varieert van minimaal € 550,- tot € 850,-, afhankelijk van de bestemming, het moment van boeken, of het een rechtstreekse vlucht is of niet en uw vertrekdatum. In drukke perioden, bijvoorbeeld de kerstvakantie, kan de prijs van een retourticket zelfs oplopen tot € 1.000,-. Voor deze periode en voor andere schoolvakanties geldt: hoe later u boekt, hoe duurder het ticket. Als u een rondreis maakt, komen hier eventueel nog de kosten voor binnenlandse vluchten bij.

Vliegtickets zelf boeken
Een vliegticket is met een paar muisklikken geregeld, maar let op: tickets die u zelf boekt, vallen niet onder de garantie van de SGR. 

Vliegen naar Egypte

Er zijn lijndienst- en chartervluchten naar Egypte. Een lijndienstvlucht vliegt op vaste tijden, terwijl de vluchttijden van chartervluchten kort voor vertrek kunnen veranderen.

Lijndienstvluchten naar Egypte

Vanaf Amsterdam vliegt Egypt Air iedere dag van de week rechtstreeks naar Cairo. Egypt Air vliegt ook vanaf Brussel en Düsseldorf een aantal keer per week rechtstreeks naar Cairo. KLM vliegt ook naar Cairo, maar altijd met een overstap in Parijs.

Chartervluchten naar Egypte

Vanaf Amsterdam vliegt chartermaatschappij Tuifly naar de kustplaatsen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Marsa Alam. Vanuit Brussel vliegt Tuifly naar Hurghada en Marsa Alam.

Cultuur en strand combineren

Voor een strandvakantie is een chartervlucht naar de kustplaatsen in Egypte een prima keuze, voor een culturele rondreis zijn ze niet handig. De faraonische monumenten liggen in de Nijlvallei, de Westelijke Woestijn oases en langs de Middellandse Zee kust. Dit is honderden kilometers vanaf Hurghada of Marsa Alam. De monumenten van Egypte combineren met een strandvakantie kan natuurlijk wel, maar ook dan is Egypt Air vaak de handigste keuze.

Binnenlandse vluchten in Egypte

Egypt Air heeft een goed netwerk van binnenlandse vluchten. Soms is een binnenlandse vlucht de beste en snelste optie om van A naar B te komen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn lang en reizen met een minibus of de trein kost veel reistijd. Met een binnenlandse vlucht vliegt u bijvoorbeeld in 1,5 uur van Cairo naar Aswan. Als u dit traject met de trein reist, doet u er, zonder de veel voorkomende vertragingen, ongeveer 15 uur over. Dit is een nachttrein met slaaprijtuigen. Omdat het in Egypte al rond 18.00 uur donker wordt, ziet u ook niet veel van het landschap tijdens de treinreis.

Excursies en toegangsprijzen

Een reis waarbij de excursies en entreegelden niet inclusief zijn, lijkt in eerste instantie goedkoop. Maar als u in Egypte bent en van alles wilt zien, wordt het een ander verhaal. Als u alle excursies en toegangsprijzen bij de reissom optelt, vallen de werkelijke kosten van een reis altijd hoger uit. De inhoud en de uitvoering van de excursies kunnen ook verschillen en invloed hebben op de uiteindelijke reissom.

Toegangstickets Egypte
Entreeprijzen voor monumenten en bezienswaardigheden in Egypte zijn best hoog, kijk daarom altijd goed of en welke entrees inclusief zijn.

Hotels in Egypte

Egypte heeft accommodaties voor ieder budget, van goedkope budgetpensions tot sfeervolle, historische hotels. Het is belangrijk om te kijken in welke hotels of cruiseschepen wordt overnacht, want de accommodatie bepaalt een groot deel van de reissom. Hou hierbij in gedachten dat een driesterren hotel in Egypte niet altijd vergelijkbaar is met een driesterren hotel in Nederland of Belgie.

Individueel of met een groep?

Hoe wordt de reis uitgevoerd, individueel of met een groep? Als u kiest voor een individuele reis bent u flexibeler, want u zit niet vast aan een bepaalde vertrekdatum. Bovendien hoeft u tijdens de reis geen rekening te houden met een grote, onbekende groep, want u reist met z’n tweeën, uw familie of vrienden.

Naar Egypte met Djed Reizen

Wat zijn de pluspunten van een Egypte reis met Djed Reizen:

 • Bij onze rondreizen zijn alle internationale en binnenlandse vluchten bij de reissom inbegrepen en inclusief garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds;
 • Om uw reisdagen optimaal te benutten, legt u in onze reizen lange afstanden af met binnenlandse vluchten;
 • Tijdens uw reis hoeft u niet steeds uw portemonnee te pakken voor het betalen van toegangskaartjes, omdat bij Djed Reizen alle entreeprijzen zijn inbegrepen in de reissom. Dit geldt ook voor de begeleiding van privé gidsen/Egyptologen en al het lokale vervoer. U hoeft ter plekke niets meer te regelen. Dit scheelt u een hoop gedoe, tijd én geld;
 • Al onze Egypte reizen worden individueel uitgevoerd. U reist niet met een groep, maar met privé chauffeurs en privé gidsen die hun verhaal afstemmen op uw gezelschap.

Meer weten?

Het is dus altijd zinvol om Egypte reizen met elkaar te vergelijken om tot een goede keuze te komen en teleurstellingen op reis te voorkomen. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.