Home|Reisinformatie Egypte|Egypte reizen vergelijken: waar moet u op letten?

Er zijn veel reisorganisaties die reizen naar Egypte aanbieden. Bent u zich aan het oriënteren op een reis en wilt u Egypte reizen met elkaar vergelijken? Dat is altijd zinvol, maar waar moet u op letten als u reizen vergelijkt? In eerste instantie moet een reis natuurlijk aansluiten bij uw wensen. Daarnaast raden wij u aan alle onderdelen van een reis naast elkaar te leggen. Zo weet u zeker dat u geen appels met peren vergelijkt.

Let op de volgende punten als u Egypte reizen wilt vergelijken:

 • Is de reissom inclusief vluchten?
 • Hoe is het vervoer ter plekke geregeld?
 • Zijn de excursies inclusief?
 • Zijn de entreegelden in- of exclusief?
 • Wordt u tijdens de excursies begeleid door een gids?
 • Reist u privé of met een groep?
 • In wat voor hotels overnacht u?

Zijn de vluchten in- of exclusief?

Sommige reisorganisaties bieden Egypte rondreizen zonder vluchten aan. U moet dan de kosten voor de internationale en eventuele binnenlandse vluchten nog bij de reissom optellen. Kijk daarom altijd of de vluchten in de reissom zijn inbegrepen. De prijs van een retourticket naar Egypte varieert van minimaal € 400,- tot € 500,-, afhankelijk van de bestemming, het moment van boeken en uw vertrekdatum. In drukke perioden, zoals rond kerst en oud & nieuw, kan de prijs van een retourticket zelfs oplopen tot € 700,-. Voor deze periode en voor schoolvakanties geldt: hoe later u boekt, hoe duurder het ticket. Als u een rondreis maakt, komen hier eventueel nog de kosten voor binnenlandse vluchten bij.

Losse vluchten die u zelf boekt, vallen niet onder de garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds.

Vliegen naar Egypte

U kan naar Egypte vliegen met een lijndienst- of chartervlucht.

 • Lijndienstvluchten: vanaf Amsterdam vliegt Egypt Air iedere dag rechtstreeks in 4,5 uur naar Cairo. Vanaf Brussel vliegt Egypt Air meerdere keren per week naar Cairo. Egypt Air is de enige vliegtuigmaatschappij waarmee het mogelijk is om vanuit een ander vliegveld in Egypte, bijvoorbeeld Luxor of Aswan, terug te vliegen naar Amsterdam of Brussel. U moet wel overstappen in Cairo. Vanwege de coronapandemie kunnen de dagen waarop wordt gevlogen wijzigen.
 • Vanuit Amsterdam vliegt ook de KLM rechtstreeks naar Cairo.
 • Chartervluchten: chartermaatschappijen (Transavia, Corendon) vliegen naar de kustplaatsen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Marsa Alam. Voor een strandvakantie is dit een prima optie, maar voor een culturele rondreis is dit niet handig. Alle faraonische monumenten liggen in de Nijlvallei, de Westelijke Woestijn oases en langs de Middellandse Zee kust. Dit is honderden kilometers vanaf Hurghada of Marsa Alam. De culturele monumenten van Egypte combineren met het strand kan natuurlijk wel, maar ook dan is Egypt Air de beste keuze.

Binnenlandse vluchten in Egypte

Egypt Air heeft een goed netwerk van binnenlandse vluchten en soms is een binnenlandse vlucht de beste en snelste optie om van A naar B te komen, omdat de afstanden tussen de verschillende plaatsen lang zijn en reizen met een minibus of de trein veel tijd kost. Met een binnenlandse vlucht vliegt u in 1,5 uur van Cairo naar Aswan. Als u dit traject met de trein reist, doet u er, zonder de veel voorkomende vertragingen, ongeveer 15 uur over. Dit is een nachttrein met slaaprijtuigen en de enige trein die door toeristen in Egypte mag worden gebruikt. Omdat het in Egypte al vroeg donker wordt, rond 18.00 uur, ziet u ook niet veel van het landschap tijdens de treinreis.

Excursies en entreegelden

Een reis waarbij de excursies en entreegelden niet inclusief zijn, lijkt in eerste instantie goedkoop. Maar als u in Egypte bent en van alles wilt zien, wordt het een heel ander verhaal. Als u de excursies en alle entreegelden bij de reissom optelt, vallen de werkelijke kosten van een reis altijd hoger uit. De inhoud en de uitvoering van de excursies kunnen ook verschillen en invloed hebben op de uiteindelijke reissom.

Egypte is geen duur vakantieland, maar de entreegelden voor de monumenten zijn best hoog en er is enorm veel te zien.

Hotels in Egypte

Egypte heeft accommodaties voor ieder budget, van goedkope budgetpensions tot sfeervolle, historische hotels. Het is belangrijk om te kijken in welke hotels of cruiseschepen wordt overnacht, want de accommodatie bepaalt een groot deel van de reissom. Hou hierbij in gedachten dat een driesterren hotel in Egypte niet altijd vergelijkbaar is met een driesterren hotel in Nederland of Belgie.

Individueel of met een groep?

Hoe wordt de reis uitgevoerd, individueel of met een groep? Als u kiest voor een individuele reis bent u flexibeler, want u zit niet vast aan een bepaalde vertrekdatum. Bovendien hoeft u tijdens de reis geen rekening te houden met een grote, onbekende groep, want u reist met z’n tweeën, uw familie of vrienden.

Naar Egypte met Djed Reizen

Wat zijn de pluspunten van een Egypte reis met Djed Reizen:

 • Bij onze rondreizen zijn alle internationale en binnenlandse vluchten bij de reissom inbegrepen en inclusief garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds;
 • Om uw reisdagen optimaal te benutten, legt u in onze reizen lange afstanden af met binnenlandse vluchten;
 • Tijdens uw reis wordt u niet geconfronteerd met extra kosten voor entreegelden, omdat bij Djed Reizen alle entreegelden van de excursies, van de piramiden tot aan de tempels van Abu Simbel, zijn inbegrepen in de reissom. Dit geldt ook voor de begeleiding van privé gidsen/Egyptologen en al het lokale vervoer. U hoeft ter plekke voor excursies niets meer te regelen en dit scheelt u een hoop gedoe én geld;
 • Al onze Egypte reizen worden individueel uitgevoerd. U reist niet met geen groep, maar met privé chauffeurs en privé gidsen die hun verhaal afstemmen op uw gezelschap.

Meer weten?

Het is dus altijd zinvol om Egypte reizen met elkaar te vergelijken om tot een goede keuze te komen en teleurstellingen op reis te voorkomen. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag, neem contact met ons op.