Djed Reizen is een Egypte reisbureau. Al ruim 18 jaar is onze specialiteit het samenstellen en organiseren van individuele Egypte reizen. Naar de wereldberoemde monumenten die iedereen wil zien, maar ook naar uithoeken van het land waar zelden een toerist komt.

Waarom Egypte?
Djed Reizen is opgericht door Ayman Simman, Egyptenaar in hart en nieren. Hij groeide op in Luxor. Na zijn studie werkte Ayman jarenlang in de reiswereld, zowel in Egypte als in Nederland. Zijn liefde voor reizen en zijn vaderland komen samen als hij in 1999 zijn eigen reisorganisatie start.

Egypte rondreizen en maatwerk
Sindsdien heeft hij, samen met zijn collega’s, duizenden Egypte rondreizen georganiseerd. Voor individuele reizigers, maar ook voor besloten groepen, zoals studieverenigingen, hogescholen, bedrijven en persreizen. Door onze kennis van het land, jarenlange reiservaring en vertrouwde lokale contacten zijn we echte Egypte kenners. Ter plekke hebben wij een eigen team enthousiaste medewerkers en chauffeurs. Lees meer over onze Egypte reizen.

Wat betekent Djed?
De Djed in de naam Djed Reizen komt van de Djed zuil, een amulet uit het oude Egypte, die werd gedragen als afweermiddel tegen ongeluk. Bij een overledene werden amuletten op het lichaam gelegd of in de windsels van de mummie gestoken. De Djed symboliseert de ruggengraat van de god Osiris. Aan de dode verleent de amulet bescherming van de ruggengraat en de mogelijkheid om, zoals Osiris, eeuwig te herrijzen. Als hiëroglief staat de Djed-zuil voor duurzaamheid en stabiliteit.

Wat zeggen onze klanten over hun Egypte reis met Djed Reizen?
Hoe onze gasten hun Egypte avontuur met Djed hebben beleefd, leest u bij de reacties van klanten.

Djed Reizen in de media
2017 – Els Slots – Terugblik Egypte 2017
2016 – De Reisjournalist Egypte in alle rust
2012 & 2016 – Televisieprogramma Erica op Reis – Erica op Reis in Egypte
2016 – ANWB Reizen Magazine – Egypte: cruisen op de Nijl
2015 – Volkskrant Magazine – De Nijl zoals ie bedoeld is
2013 – Joie de Vivre – Onder zeil op de Nijl