In deze Egypte reis naar Cairo en Luxor ziet u veel in 8 dagen tijd. De eerste dagen brengt u door in de hoofdstad Cairo, volgens de Egyptenaren ‘De moeder van de wereld’. U gaat naar de piramiden en de Sfinx, bewondert de schatten van farao Toetanchamon in het Egyptisch Museum en ontdekt de oriëntaalse bazaars en koffiehuizen die Nobelprijswinnaar Naquib Mafouz in zijn boeken beschrijft.
Na de hectiek van deze miljoenenstad vliegt u met een korte binnenlandse vlucht naar Luxor. Op de Westoever ziet u kolossen en tempels, en in de beroemde Vallei der Koningen daalt u af in graftomben van roemrijke farao’s. Naast de culturele excursies zeilt u met een felluka over de Nijl. Verder is er volop tijd om zelf op stap te gaan en kennis te maken met de gastvrije Egyptenaren. Tijdens een fietstochtje langs de traditionele dorpjes in de omgeving of bij een potje backgammon op het terras van een van de theehuizen in de stad.
Dit is een reis die leuk is voor jong en oud, want er is genoeg afwisseling tussen excursies en ontspanning, en de mysterieuze Egyptische geschiedenis is voor alle leeftijden boeiend.

Dag 1 – Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Cairo
Rechtstreekse Egypt Air vlucht naar Cairo, waar u wordt ontvangen door onze lokale medewerker, die het visum voor u regelt en u naar het hotel brengt

Dag 2 – Oud & koptisch  Cairo
Een hele dag om oud-Cairo te bezichtigen met zijn moskeeën en middeleeuws aandoende souks, zoals de beroemde bazaar van Khan el Khalili. Ook bezoekt u het koptisch stadsdeel met historische kerken, de Ben Ezra-synagoge en het koptisch museum.

Dag 3 – Gizeh & Sakkara
Vandaag een bezoek aan het piramideplateau van Gizeh, als enige overgebleven van de oude zeven wereldwonderen. Hier worden ook de daltempel en de legendarische Sfinx bezocht. ’s Middags naar de necropool van Sakkara, een groot archeologische terrein met als blikvanger de trappiramide van Djoser en honderden rijkversierde graftombes, omgeven door woestijnzand.

Dag 4 –  Egyptisch Museum. Binnenlandse vlucht naar Luxor
Een uitgebreide rondleiding door het Egyptisch Museum, met de grootste verzameling Egyptische oudheden en kunstschatten ter wereld. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor een korte, ccomfortabele vlucht naar Luxor. Bij aankomst ontvangst door onze lokale medewerker en transfer naar het hotel.

Dag 5 – Ochtend vrij in Luxor. Zeiltocht over de Nijl
Een ochtend vrij in Luxor. ’s Middags zeilt u met een felukka over de Nijl. Geniet van de rust op de rivier en bekijk de prachtige zonsondergang vanaf het water. Er kan af en toe worden aangelegd voor een wandeling door de velden en dorpjes op de Westoever.

Dag 6 –  Monumenten op de Westoever van Luxor
Vandaag een bezoek aan een aantal monumenten op de Westoever van Luxor. In Vallei der Koningen ziet u een aantal graftomben van de farao’s uit het Nieuwe Rijk, in de Vallei der Edelen rotsgraven met afbeeldingen van de dagelijks bezigheden van de oude Egyptenaren. In het nabijgelegen Medinet Habu ligt de imposante dodentempel van Ramsis III, die door de meeste egyptologen als de mooiste graftempel van Thebe wordt beschouwd.

Dag 7 –  Vrije dag in Luxor
Een dag vrij in Luxor. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de Nijl richting Qena, circa 60 kilometer ten noorden van Luxor voor een bezoek aan de Hathor tempel uit het Grieks-Romeinse tijd in Dendera, na de lunch aan boord gaat u weer stroomafwaarts naar Luxor. Relax aan dek en bekijk het afwisselende Nijllandschap dat voorbijglijdt, aankomst vlak na zonsondergang. Er zijn ook andere mogelijkheden voor excursies in en rondom Luxor, zoals naar de tempels van Karnak en Luxor of naar het fraaie Luxor Museum.

Dag 8 – Terugvliegen naar huis
Onze lokale medewerker brengt u naar het vliegveld van Luxor voor de binnenlandse vlucht naar Cairo, waar u overstapt op de vlucht naar huis.

Meer weten?
Alles over deze reis, zoals de reissom, vertrekdata en informatie over de accommodatie vindt u bij de 8-daagse korte reis Cairo & Luxor.

Ook naar Aswan?
Wilt u ook naar Aswan? Bekijk dan onze 10-daagse rondreis Cairo – Aswan & Luxor.