Langs de Nijl tussen Luxor en Aswan liggen veel goed bewaarde monumenten. De afstand tussen deze twee plaatsen is niet erg lang. Een modern cruiseschip kan dit traject in een dag afleggen. De vaarmomenten aan boord van zo’n cruise zijn beperkt. Het schip is meer een enorm drijvend hotel met entertainment faciliteiten. Als u op zoek bent naar een alternatief dan is een Nijlcruise met een Dahabiya een goede optie. Een Dahabiya is een traditionele Egyptische tweemaster met een handjevol hutten en suites én modern comfort. Met hetzelfde type schip zeilden welgestelde Europeanen en avonturiers in het begin van de 20e eeuw over de Nijl.

Langs bekende tempels
Net als bij een reguliere Nijlcruise vaart u met een Dahabiya zeiltocht langs de bekende tempels van Edfu en Kom Ombo. Ook de Dahabiya legt hier aan, maar op een ander tijdstip dan de grote cruisers. Samen met de gids/Egyptoloog die meereist aan boord bekijkt u zo in alle rust de tempels.

En onbekende plekjes langs de Nijl
De relatief kleine en goed wendbare Dahabiya komt ook bij minder bekende monumenten, dorpjes en eilandjes in de rivier, waar de grote cruiseschepen niet kunnen afmeren. Bijvoorbeeld bij El Kab, de antieke stad van de godin Nechbet en de steengroeven bij Gebel el-Silsila. Of bij afgelegen dorpjes en eilandjes in de rivier, waar nauwelijks toeristen komen. 

Modern comfort aan boord
Aan boord is plaats voor maximaal twaalf gasten. Benedendeks liggen de ruime tweepersoonshutten en suites, stuk voor stuk sfeervol ingericht met authentiek oosters meubilair, allemaal met eigen badkamer met bad, douche en toilet. De suites hebben ook een privé terrasje. De hele boot heeft airconditioning. Het half overdekte zonnedek is een heerlijke plek om lui vanuit een houten dekstoel het landschap aan u voorbij te zien glijden. Vanuit de kleine kombuis tovert de kok met verse ingrediënten verrukkelijke Egyptische maaltijden te voorschijn, die worden opgediend aan dek of op een idyllisch plekje aan de Nijloever.

Geen motor aan boord
Een echte Dahabiya zeilboot heeft geen motor aan boord en is volkomen afhankelijk van wind en stroming. Bij elke zeiltocht gaat wel een sleepboot mee, die wordt gebruikt als er geen of onvoldoende wind is.

Programma Dahabiya Nijlcruise tussen Luxor en Aswan
Dag 1 – Vlucht(en) naar Luxor
Dag 2 – Tempels van Karnak & Luxor
Dag 3 – Monumenten op de Westoever van Luxor
Dag 4 – Dahabiya Nijlcruise tussen Esna & El Qusseia
Dag 5 – Dahabiya Nijlcruise tussen El Qusseia & Wadi el Shat
Dag 6 – Dahabiya Nijlcruise tussen Wadi el Shat & Daraw
Dag 7 – Dahabiya Nijlcruise tussen Daraw & Aswan
Dag 8 – Terugvliegen naar huis

Meer weten?

Alles over deze reis, zoals een uitgebreid dag-tot-dag programma, reissom, vertrekdata en informatie over de accommodatie vindt u bij de 8-daagse korte reis Luxor – Nijl Dahabiya cruise & Aswan.

Ook naar Cairo & Abu Simbel?
U kunt deze reis ook maken in combinatie met een bezoek aan Cairo en Abu Simbel. Bekijk hiervoor onze Egypte rondreizen