Wilt u naar Egypte voor de piramiden, tempels en graftomben, maar ook voor een strandvakantie? In Egypte kan het allemaal, alleen liggen de faraonische monumenten en de kust nogal ver uit elkaar, want Egypte is een groot land. Hoe combineert u een rondreis door Egypte met een paar dagen zon, zee en strand?

Rode Zee kust

De stranden van Egypte vindt u aan de Rode Zee kust. De mooiste attracties vindt u hier onder water. Als u de prachtig gekleurde koraalriffen en tropische vissen ziet, begrijpt u waarom de Rode Zee een paradijs is voor duikliefhebbers en snorkelaars. Ook boven water op het zandstrand is het prettig toeven. U kunt lekker luieren in een strandstoel op het privé-strand van het resort en genieten van de azuurblauwe zee.

Monumenten van Egypte combineren met het strand

Als uw rondreis in Luxor of Aswan eindigt, kunt u vanuit een van deze plaatsen verder reizen naar de Rode Zee kust. Met een airconditioned minibus met chauffeur rijdt u vanuit Luxor dwars door de Arabische Woestijn in ongeveer 3,5 uur naar de kust. Als u vanuit Aswan naar de Rode Zee kust gaat, reken dan op een rit van zo’n 6 á 6,5 uur. Het is een flink eind rijden en daarom raden wij u aan om een aantal dagen uit te trekken voor een verlenging aan het strand. Er rijden geen treinen tussen Luxor en Aswan en de badplaatsen aan de Rode Zee kust.

Hotels aan de Rode Zee

Langs de Rode Zee zijn honderden resorts, die helaas nogal massaal en onpersoonlijk zijn, maar er zijn ook wel wat kleinschalige hotels, bijvoorbeeld in de plaatsen El Qusseir of Marsa Alam. Beide plaatsen zijn prima alternatieven voor het toeristische en drukke Hurghada. Een verblijf in de hotels langs de Rode Zee kust is altijd op basis van all inclusive.

Terugvliegen vanaf de Rode Zee kust

Als u uw culturele Egypte vakantie wil combineren met het strand, is het handig om in Cairo te beginnen. Daar vliegt u met Egypt Air vanaf Amsterdam of Brussel in 4,5 uur rechtstreeks naar toe. De terugvlucht vertrekt ook weer vanuit Cairo. Vanaf de Rode Zee kust moet u dus eerst naar Cairo vliegen voor de internationale vlucht naar Amsterdam of Brussel. Vanaf de kustplaatsen Hurghada en Marsa Alam vliegt u met een binnenlandse vlucht in een uurtje naar Cairo.

Laatste overnachting in Cairo

Het is handig om de dag vóór vertrek naar Cairo te vliegen en de laatste nacht in een hotel dicht bij het vliegveld van Cairo te slapen. De binnenlandse vlucht vanuit Hurghada naar Cairo vertrekt heel vroeg in de ochtend. Dan moet u dag voor dauw opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Als u vanuit Marsa Alam vertrekt, sluit de binnenlandse vlucht sowieso niet aan op de internationale vluchten naar Amsterdam of Brussel. Een laatste overnachting in Cairo is dan de enige optie om aansluiting te hebben op uw Egypt Air vlucht naar Amsterdam of Brussel.