Home|Reistips Egypte|Culturele Egypte vakantie combineren met het strand

Egypte is niet alleen een land voor cultuurliefhebbers, maar ook een fijne bestemming voor zonaanbidders. Wilt u uw culturele Egypte vakantie combineren met een paar dagen aan het strand? Het overgrote deel van de monumenten van Egypte ligt langs de Nijl bij de steden Cairo, Luxor en Aswan. De Rode Zee kust ligt daarom niet echt op de route van een rondreis langs de monumenten. Hoe combineert u uw Egypte reis met een paar dagen zon, zee en strand?

Strandbestemming van Egypte

De Rode Zee kust is de strandbestemming van Egypte. De mooiste attracties vindt u hier onder water. Als u de prachtig gekleurde koraalriffen en tropische vissen ziet, begrijpt u waarom de Rode Zee een paradijs is voor duikliefhebbers en snorkelaars. Ook boven water op het zandstrand is het prettig toeven. U kunt lekker luieren in een strandstoel op het privé-strand van het resort en genieten van de azuurblauwe zee.

Monumenten van Egypte combineren met het strand

Als uw rondreis in Luxor of Aswan eindigt, kunt u vanuit een van deze plaatsen verder reizen naar de Rode Zee kust. Met een airconditioned minibus met chauffeur rijdt u vanuit Luxor dwars door de Arabische Woestijn in ongeveer 3,5 uur naar de kust. Als u vanuit Aswan naar de Rode Zee kust wilt, moet u rekenen op een rit van zo’n 5,5 uur. Het is een flink eind rijden en daarom raden wij u aan om een aantal dagen uit te trekken voor een verlenging aan het strand. Er rijden geen treinen tussen Luxor en Aswan en de kust.

Hotels aan de Rode Zee

Langs de Rode Zee kust zijn honderden resorts, die helaas vaak nogal massaal en onpersoonlijk zijn, maar er zijn ook wel wat kleinschalige hotels, bijvoorbeeld in de plaatsen El Qusseir of Marsa Alam. Beide plaatsen zijn prima alternatieven voor het toeristische en drukke Hurghada. Het verblijf in de hotels langs de Rode Zee kust is altijd op basis van all inclusive.

Terugvliegen vanaf de Rode Zee kust

Als u uw culturele Egypte vakantie wilt combineren met het strand, is het handig om in Cairo te beginnen. Daar vliegt u met Egypt Air vanaf Amsterdam of Brussel in 4,5 uur rechtstreeks naar toe. Deze internationale Egypt Air vlucht komt dan in Cairo en vertrekt ook weer vanuit Cairo. Hurghada en Marsa Alam zijn de plaatsen aan de kust met een vliegveld. Vanaf hier vliegt u met een binnenlandse vlucht in een uurtje naar Cairo.

Laatste overnachting in Cairo

Het is handig om de dag vóór vertrek al naar Cairo te vliegen en de laatste nacht in een hotel dicht bij het vliegveld van Cairo te slapen. De binnenlandse vlucht vanuit Hurghada naar Cairo vertrekt namelijk heel vroeg in de ochtend. Dan moet u dag voor dauw uit uw hotel vertrekken. Als u vanaf Marsa Alam vertrekt, sluit de binnenlandse vlucht sowieso niet aan op de internationale vluchten naar Amsterdam of Brussel. Een laatste overnachting in Cairo is dan de enige optie om aansluiting te hebben op uw Egypt Air vlucht naar Amsterdam of Brussel.