Home|Coronavirus Egypte

Coronavirus

Het coronavirus heeft de (reis)wereld op zijn kop gezet en zorgt voor veel vragen. Op deze pagina vindt u antwoord op veel gestelde vragen over reizen naar Egypte in coronatijd.

1. Kan ik naar Egypte reizen?

Dat kan, reizigers zijn welkom in Egypte. Reizen naar Egypte is goed mogelijk als u rekening houdt met de plaatselijke maatregelen, die vergelijkbaar zijn met de regels in Nederland en België. Een groot voordeel van onze rondreizen is dat u individueel reist met privé gidsen en eigen vervoer. Een Nijlcruise maakt u niet met een groot cruiseschip, maar met een kleine Dahabiya zeilboot met maximaal 12 passagiers. Aan boord is er genoeg ruimte om afstand te houden. In Egypte bent u het overgrote deel van de dag in de buitenlucht, het is er altijd warm weer. Bij de tempels en piramiden is afstand houden eenvoudig. Voor bezienswaardigheden zoals musea en graftomben geldt een maximaal aantal bezoekers dat tegelijkertijd naar binnen mag.

2. Welke corona maatregelen gelden in Egypte?

In Egypte gelden verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze regels zijn vergelijkbaar met de regels thuis, zoals afstand houden, geen handen schudden en mondkapjes dragen op vliegvelden. Daarnaast is het aantal bezoekers aan hotels, restaurants, monumenten, bezienswaardigheden en musea beperkt.

3. Als tijdens mijn reis iets verandert, wat gebeurt er dan?

Het kan natuurlijk voorkomen dat er tijdens uw reis iets verandert. Egypte kan beperkingen opleggen aan reizigers of het reisadvies wijzigt. Als dit gebeurt, passen wij uw reisschema aan, in overleg met u. Moet u de reis afbreken? Dan zorgen wij ervoor dat u snel en veilig thuiskomt. Onze lokale medewerkers zijn goed op de hoogte van de actuele (corona)maatregelen in Egypte. U kunt met al uw vragen bij ze terecht en ze helpen u graag, bijvoorbeeld als u een PCR-test nodig heeft.

4. Welke maatregelen gelden er als ik naar Egypte vlieg?

  • U bent gevaccineerd
    Als u minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd, hoeft u geen negatieve PCR-test te laten zien. Bij aankomst in Egypte moet u dan een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Dit vaccinatiebewijs moet uw personalia, de datum van uw vaccinatie(s) en een QR-code bevatten. De Egyptische autoriteiten accepteren geen digitaal vaccinatiebewijs, u moet een geprint bewijs kunnen laten zien. U krijgt dit vaccinatiebewijs printen via coronacheck.nl (Nederland) of via mijngezondheid.belgie.be (België);
  • U bent niet gevaccineerd
    Als u niet of niet volledig gevaccineerd bent, moet u bij aankomst in Egypte een negatief PCR-test certificaat op papier laten zien. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur en in het Engels zijn. Op het certificaat moet een laboratorium stempel OF een QR-code staan. Deze maatregel geldt voor iedereen van 6 jaar en ouder.

5. Wat heb ik verder nodig als ik naar Egypte vlieg?

U moet een Declaration Form invullen en een visum voor Egypte hebben.

6. Het Nederlandse reisadvies voor Egypte is oranje, wat betekent dit?

Een oranje reisadvies betekent dat reizen naar Egypte vanwege het coronavirus momenteel wordt afgeraden, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Een paar stukjes Egypte zijn rood gekleurd in het reisadvies. Rood betekent niet reizen De rood gekleurde gebieden, waar nooit reizigers komen, liggen langs de grens met Libië, Israël en Soedan. Het reisadvies is niet bindend.

7. Het Belgische reisadvies voor Egypte is rood, wat betekent dit?

De kleurcodes van het Belgische reisadvies zijn anders dan in Nederland. Een rood reisadvies in Belgie is vergelijkbaar met een oranje reisadvies in Nederland. Ook vanuit Belgie wordt het afgeraden om naar Egypte te reizen, met uitzondering van essentiële reizen.

8. Welke regels gelden er als ik vanuit Egypte terugvlieg naar Nederland?

Als u vanuit Egypte terugvliegt naar Nederland, gelden er bepaalde regels. Op de website van de Nederlandse Rijksoverheid vindt u een checklist met deze inreisregels. In het reisadvies voor Egypte staat ook beschreven waar u aan moet voldoen als u terugvliegt vanuit Egypte naar Nederland.

9. Welke regels gelden er als ik vanuit Egypte terugvlieg naar België?

U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen als u vanuit Egypte terugreist naar België.

10. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren bij een negatief reisadvies voor Egypte?

Bij een negatief reisadvies voor Egypte zijn er twee opties. U stelt de reis uit naar een latere datum of u annuleert de reis. U krijgt dan de betaalde reissom terug. Djed Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit geeft u extra zekerheid, omdat uw (aan) betaling onder de garantie van de SGR valt.

11. Hoe zit het met een reis- en annuleringsverzekering en corona?

Het is altijd verstandig een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Djed Reizen werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Op de site van de Europeesche vindt u een duidelijk overzicht met alle veel gestelde vragen over corona en een reis- en annuleringsverzekering.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bijgewerkt op 9 september 2021.