Home|Coronavirus Egypte

Coronavirus

Het coronavirus heeft de (reis)wereld op zijn kop gezet en zorgt voor veel onzekerheid en vragen. Op deze pagina vindt u daarom antwoord op de meestgestelde vragen over reizen naar Egypte in tijden van corona.

1. Het Nederlandse reisadvies voor Egypte is oranje, wat betekent dit?

Een oranje reisadvies betekent dat reizen naar Egypte vanwege het coronavirus momenteel wordt afgeraden, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Een paar stukjes Egypte zijn rood gekleurd in het reisadvies. Rood betekent niet reizen De rood gekleurde gebieden, waar nooit reizigers komen, liggen langs de grens met Libië, Israël en Soedan.

2. Het Belgische reisadvies voor Egypte is rood, wat betekent dit?

De kleurcodes van het Belgische reisadvies zijn anders dan in Nederland. Een rood reisadvies in Belgie is vergelijkbaar met een oranje reisadvies in Nederland. Ook vanuit Belgie wordt het afgeraden om naar Egypte te reizen, met uitzondering van essentiële reizen.

3. Kan ik naar Egypte reizen?

Dat kan, maar wordt vanwege het coronavirus nog afgeraden. Egypte is wel open voor reizigers. Egypt Air vliegt vanuit Amsterdam en Brussel een aantal keer per week naar Cairo. Vanuit Amsterdam vliegt de KLM een paar keer per week naar Cairo.

4. Heb ik een PCR-test nodig om naar Egypte te vliegen?

Als u naar Egypte reist, moet u bij aankomst een negatief PCR-test certificaat (op papier) laten zien dat niet ouder is dan 72 uur. Het certificaat moet in het Engels zijn. Deze maatregel geldt voor iedereen van 6 jaar en ouder, ook als u al gevaccineerd bent.

5. Wat heb ik verder nodig als ik naar Egypte vlieg?

U moet een gezondheidsverklaring invullen en een visum voor Egypte hebben.

6. Welke corona maatregelen gelden in Egypte?

In Egypte gelden verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals afstand houden en het dragen van mondkapjes op openbare plekken. Daarnaast wordt het aantal bezoekers aan hotels, restaurants, monumenten, bezienswaardigheden en musea beperkt.

7. Moet ik in quarantaine in Nederland als ik terugvlieg uit Egypte?

Als u vanuit Egypte terugvliegt naar Nederland, gelden er bepaalde regels. Op de website van de Nederlandse Rijksoverheid vindt u een checklist met deze inreisregels.

8. Moet ik in quarantaine in Belgie als ik terugvlieg uit Egypte?

U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen als u terugreist naar België.

9. Hoe is de corona situatie in Egypte?

Egypte heeft zo’n 100 miljoen inwoners. Tot nu toe (17 juni 2021) zijn er 275.010 corona besmettingen in Egypte gemeld.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bijgewerkt op 17 juni 2021.