Vragen? Neem contact op via 070 381 55 33 of stuur een e-mail|info@djedreizen.nl
FAQ items aan het laden...
Praktische informatie over Egypte reizen2021-02-19T08:26:38+00:00

Praktische informatie over Egypte en handige reistips

Egypte is een fantastisch vakantieland, maar de maatschappij, de cultuur en het klimaat zijn er anders dan thuis. Hier vindt u praktische informatie over rondreizen door Egypte en tips die handig zijn voor vertrek en tijdens uw reis. Wat zijn bijvoorbeeld de beste maanden voor een rondreis door Egypte? Is Egypte een veilig vakantieland? Welke reisdocumenten heeft u nodig? En als u eenmaal in Egypte bent, hoe voorkomt u dat u ziek wordt? De antwoorden vindt u hier.

Meer weten?

Egyptenaren hebben talent voor het accepteren van de dingen zoals ze komen. Ze zeggen dan ‘Maalesh’, ach wat en gaan door. U zult een geweldige tijd hebben in Egypte als u iets van deze houding overneemt. Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag, neem contact met ons op via info@djedreizen.nl of (070) 381 55 33.

Hoe veilig is Egypte om rond te reizen?2024-02-11T18:34:46+00:00

Is Egypte veilig?

Hoe veilig is Egypte? Het land wordt ieder jaar door miljoenen toeristen bezocht, maar Egypte is ook een reisbestemming waarvan veel mensen zich afvragen: is het er wel veilig?

Beeld van Egypte

‘Ga je naar Egypte? Daar is het toch gevaarlijk? Veel mensen menen te weten dat Egypte onveilig is. Jammer dat de meeste mensen die dit stellig beweren, zelf nooit in Egypte zijn geweest. Waarom denken mensen dat Egypte niet veilig is? Dit komt vooral door de politieke veranderingen en onrust die het land in de jaren 2011-2013 heeft doorgemaakt. Hierdoor was Egypte regelmatig negatief in het nieuws. Zo is het hardnekkige beeld ontstaan dat Egypte onveilig is, terwijl deze instabiele periode al meer dan 10 jaar geleden is. Nu zorgt het conflict tussen Israël en Gaza bij reizigers opnieuw voor twijfels en vragen over de veiligheid in Egypte.

Hoe veilig is Egypte 2024

De huidige situatie in Egypte is nog net zo als voor het uitbreken van het recente conflict tussen Israël en Gaza. Van onrust is in het dagelijks leven in Egypte niets te merken. Onze lokale collega’s zijn gewoon aan het werk en onze chauffeurs en gidsen nemen hun gasten mee naar alle mooie plekken in het land. Miljoenen Egyptenaren doen gewoon hun dagelijkse dingen; ze gaan naar hun werk, school of universiteit, doen boodschappen, gebruiken openbaar vervoer, gaan uit eten en genieten van een kopje thee en een waterpijp in een café. Met net zoveel plezier en humor als altijd.

Egypte is een groot land

Als u een kaart van Egypte bekijkt, ziet u dat het land weliswaar een grens deelt met Israël en Gaza, maar die ligt op honderden kilometers afstand van de plaatsen die toeristen bezoeken. Om u een idee te geven van de afstanden in Egypte; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Reisadvies Egypte

Egypte heeft in het Nederlandse reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken al jarenlang de kleurcodes geel, oranje en rood. Een gele kleurcode betekent dat reizen naar Egypte mogelijk is, maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Dit is op zich niets bijzonders, het merendeel van de niet-Westerse landen heeft een reisadvies met een gele kleurcode. Er zijn gebieden in Egypte die oranje (alleen noodzakelijke reizen) en rood (niet reizen) gekleurd zijn in het reisadvies. Het oranje gekleurde deel is grotendeels woestijn. De roodgekleurde delen zijn de woestijn grenzend aan Libië, een stukje grens met Soedan en het oosten van de Sinaï-woestijn. In de roodgekleurde grensgebieden komen sowieso nooit toeristen, omdat er niets te zien is. Het reisadvies voor Egypte van de Belgische Overheid heeft geen kleurcodes, maar is vergelijkbaar met het Nederlandse reisadvies.

De toeristische steden en streken van Egypte, zoals Caïro, Alexandrië, de Nijlvallei, Luxor, Aswan, Abu Simbel en de Rode Zee kust hebben geen negatief reisadvies.

“Wat hebben wij ons veilig gevoeld”

Na terugkomst uit Egypte horen wij regelmatig dat reizigers zich in Egypte totaal niet onveilig hebben gevoeld. Ze zijn verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Vooraf hadden we wel twijfels over de reis in deze periode gezien de situatie in de regio, maar onze ‘onrust’ bleek volledig ongegrond Alles was perfect georganiseerd en is prima verlopen.”
“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”
“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”
“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

Als tijdens mijn reis iets verandert in de veiligheidssituatie van Egypte, wat gebeurt er dan?

Het kan voorkomen dat er tijdens uw reis iets verandert. Egypte kan beperkingen opleggen aan reizigers of het reisadvies wijzigt. Als dit gebeurt, passen wij uw reisschema, in overleg met u, aan. Moet u de reis afbreken? Dan zorgen wij ervoor dat u snel thuiskomt.

Het verkeer in Egypte

Het verkeer in Egypte is een aandachtspunt, want het is druk en chaotisch, vooral in de steden. Door roekeloos rijgedrag, hoge snelheden en slecht onderhouden wegen vinden er veel verkeersongevallen plaats. Daarom werken wij met een vast team van betrouwbare chauffeurs. Ze werken al jaren voor ons, zijn ervaren en rijden voorzichtig. Hun busjes worden ieder jaar gekeurd door het Egyptische Ministerie van Toerisme.

Gezond verstand gebruiken

Voor Egypte geldt, geldt voor ieder vakantieland. U moet op uw spullen letten, uw gezonde verstand gebruiken, goed voorbereid op reis gaan, sommige plekken links laten liggen en luisteren naar het advies van onze lokale medewerkers.

Vraag het ons

Wij organiseren al ruim 25 jaar reizen naar Egypte en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in het land. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Neem dan contact met ons op via (070) 381 55 33 of info@djedreizen.nl.

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?2023-05-03T07:29:39+00:00

Paspoort en visum voor Egypte

Voor reizen naar Egypte heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

  • een geldig paspoort (nog 6 maanden of langer geldig bij aankomst in Egypte);
  • een toeristenvisum. Er zijn twee manieren om aan een visum voor Egypte te komen: u koopt het bij aankomst in Egypte op het vliegveld of u vraagt het voor vertrek naar Egypte online aan. De eerste optie is verreweg het eenvoudigst.

Visum Egypte bij aankomst

Als u met Djed Reizen naar Egypte gaat, regelen wij het visum voor u. Bij aankomst in Egypte ontmoet u onze medewerker op het vliegveld, al vóór de douane. Hij zorgt voor uw visum. U krijgt van hem een visumzegel, die u op een lege bladzijde in uw paspoort plakt. Als u door de douane gaat, wordt deze visumzegel gestempeld. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost ongeveer € 25,- per persoon (afhankelijk van de wisselkoers).

Reisdocumenten Egypte voor Nederlanders

  • Een paspoort dat bij aankomst in Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Een visum;
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland;
  • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.
  • Nederlanders kunnen niet naar Egypte reizen met een identiteitskaart.

Reisdocumenten Egypte voor Belgen

  • Een paspoort dat bij aankomst in Egypte nog 6 maanden geldig is;
  • Of een elektronische identiteitskaart met chip die bij aankomst in Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
  • Een visum;
  • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel;
    Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig.

Visum Egypte voor vertrek aanvragen

Het is ook mogelijk om voor vertrek online een visum voor Egypte aan te vragen. U vraagt het aan via het Egypt e-visa Portal. Betalen kan alleen met een creditcard, $ 25 per persoon. U heeft een Single Entry Visa nodig. Maar deze website werkt niet altijd goed en zoals hierboven staat, is het niet nodig om het visum voor vertrek aan te vragen.

Betaal niet te veel

Het Egypt e-visa Portal is de officiële website van Egypte voor het aanvragen van een visum. Er zijn talloze andere websites die visa voor Egypte verkopen. Als u via zo’n website het visum aanvraagt, betaalt u gegarandeerd te veel voor het toeristenvisum.

Wat is de beste reistijd voor Egypte?2023-05-17T10:26:49+00:00

Beste reistijd voor Egypte

In Egypte is het altijd zonnig en warm weer. Reizen naar Egypte kan daarom het hele jaar door. Wat voor u de beste reistijd voor Egypte is, hangt van uw reisplannen af.

Klimaat Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat met milde winters en warme zomers. De temperaturen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio. In Egypte regent het nauwelijks. In de wintermaanden valt er aan de Middellandse Zeekust wel eens een buitje, in Cairo soms. In het zuidelijk gelegen Luxor en Aswan regent het eigenlijk nooit.

Beste reistijd Egypte voor een rondreis

Als u een rondreis door Egypte maakt en veel wil zien, is het fijn als het niet té warm is. Veel tempels en graven liggen in woestijngebieden, waar de temperatuur overdag snel oploopt. In de herfst (september, oktober en november) en het voorjaar (maart, april mei) liggen in Cairo, Luxor en Aswan en op de Nijl de temperaturen tussen de 25 en 35 graden De herfst en het voorjaar zijn daarom prima reismaanden voor een rondreis, vooral als u ook naar het strand aan de Rode Zee kust wil. In de herfst en het voorjaar is het in de badplaatsen aan de Rode Zee goed toeven, met zonnig, warm weer en zeewater met een aangename temperatuur.

Naar Egypte in de winter

Ook de wintermaanden (december, januari en februari) zijn een ideale reisperiode voor Egypte. De temperaturen liggen wat lager dan in het voorjaar en de herfst, zo tussen de 20 en 30 graden. In de avond koelt het behoorlijk af, vooral in de woestijn. Aan de Rode Zee kust is het in de winter aangenaam warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Zodra de zon ondergaat, daalt de temperatuur.

Hoogseizoen Egypte

Het hoogseizoen in Egypte voor culturele reizen loopt van november tot maart. Het drukst is het rond kerst en oud en nieuw. De meeste hotels en cruises en luchtvaartmaatschappijen verhogen in deze periode hun prijzen. In de luxe hotels zijn er toeslagen voor speciale evenementen zoals galadiners op kerst- en oudejaarsavond.

Naar Egypte in de zomer

In de maanden juni, juli en augustus is het in Egypte warm tot zeer warm. De temperaturen lopen dan met gemak op tot 40 graden of meer. Door de lage luchtvochtigheid voelt de hitte droog aan en is het niet klam en benauwd. Voor een rondreis zijn de zomermaanden niet de beste reistijd voor Egypte, tenzij u goed tegen hitte kan. In de steden is het ondraaglijk heet en het dagelijks leven komt pas in de avond op gang. Het enige voordeel van de zomer is dat het rustig is bij de monumenten en bezienswaardigheden. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent in de ochtend vroeg excursies maken, in de middag ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen.

Schoolvakanties

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een herfst- of voorjaarsvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel snel volgeboekt. Voorkom teleurstelling en boek op tijd als u vast zit aan een schoolvakantie, minimaal 6 maanden voor vertrek.

Is reizen tijdens de Ramadan mogelijk?

Naar Egypte reizen tijdens de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, kan prima. Het is dan overdag wat rustiger, terwijl de avonden juist druk en feestelijk zijn. U kunt overdag gewoon eten en drinken, als u dit niet te opzichtig doet. Restaurants en banken passen hun openingstijden soms aan, maar alle monumenten en musea zijn gewoon geopend. In 2024 begint de Ramadan op 10 maart en eindigt op 9 april.

Meenemen voor elk seizoen

Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden. Zelfs als u in de warme zomermaanden reist, is dit handig. De Egyptenaren houden er nogal van om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, waardoor het koud kan zijn in restaurants en vliegtuigen. Wat verder handig is om in te pakken, leest u bij onze bagagetips voor Egypte.

Zijn vaccinaties voor Egypte nodig?2024-01-30T12:30:19+00:00

Vaccinaties Egypte

Voor een reis naar Egypte zijn vaccinaties niet verplicht. De volgende inentingen worden wel aangeraden:

  • DTP (Difterie-Tetanus-Polio);
  • Hepatitis A.

Actuele informatie over vaccinaties voor Egypte vindt u bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Gezond blijven tijdens uw Egypte reis

Veel toeristen krijgen in Egypte last van maag- en darmproblemen tijdens hun reis. Lees onze tips en voorkom dat u ziek wordt in Egypte.

Welke kleding kan ik het beste dragen in Egypte?2024-01-30T12:35:53+00:00

Kleding voor Egypte

Katoenen of linnen kleding is prettig vanwege het warme klimaat. In de wintermaanden is het overdag warm, maar koelt het in de avond af. Het kan ook in de vroege ochtend koud zijn. Pak daarom een trui of fleecevest in. Die zijn ook handig als het fris is in een restaurant of auto door een té hoog afgestelde airconditioning. In het voorjaar en zomer is het overdag behoorlijk warm in Egypte en koelt het in de avonduren weinig af. Neem schoenen mee die lekker zitten en waarmee u goed kunt wandelen, zoals sneakers. Voor alle seizoenen heeft u een zonnebril en een petje of sjaal voor de zon nodig.

Bezoek aan een moskee, kerk of klooster

Egypte is een land waar gepaste kleding op prijs wordt gesteld. Als u moskee, kerk of klooster bezoekt, respecteer dan de lokale cultuur en draag geen topje, short of korte rok. Een hoofddoek dragen in Egypte is niet nodig voor vrouwelijke toeristen. Het is handig om een sjaal mee te nemen die u kunt omslaan. Bij plaatsen waar veel toeristen komen, zoals bij de piramiden of aan de Rode Zee kust, zijn de Egyptenaren wel gewend aan weinig bedekkende kleding, maar bij afgelegen plekken waar weinig toeristen komen niet. Ze zeggen er niets snel iets van, maar het wordt op prijs gesteld als u rekening houdt met de normen van het land. Dit is voor uzelf ook prettig, want zo trekt u niet veel bekijks.

Hoe kom ik aan Egyptisch geld?2024-02-02T16:35:16+00:00

Geld Egypte

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De actuele koers van de Egyptisch pond vindt u op xe.com. Lees onze ook tips over betalen en geld in Egypte.

Pinnen in Egypte

U hoeft voor vertrek naar Egypte geen geld te wisselen. U komt het makkelijkst en voordeligst aan Egyptisch geld door bij aankomst in Egypte te pinnen. Er zijn overal voldoende pinautomaten, op vliegvelden, bij hotels, in de steden, etc. Geld pinnen in Egypt kan als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. Wij raden u ook aan wat contant geld (Euro’s) mee te nemen als u op reis gaat. Dan heeft u altijd een extra mogelijkheid om aan Egyptisch geld te komen door te wisselen bij een bank of wisselkantoor.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om misbruik te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Dit kunt u meestal zelf online regelen. Of neem hiervoor contact op met uw bank.

Mag ik medicijnen meenemen naar Egypte?2022-03-28T07:39:39+00:00

Medicijnen meenemen naar Egypte

Wilt u medicijnen meenemen naar Egypte? Controleert u dan goed voor vertrek welke regels hiervoor gelden. Als u medicijnen gebruikt is het belangrijk om bij uw apotheek een medicijnenpaspoort te halen. Dat is handig als u vragen krijgt bij de douane of als u in Egypte medicijnen nodig heeft.

Apotheken in Egypte

Heeft u tijdens uw reis medicijnen nodig? De lokale apotheken zijn uitstekend en dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is er enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Wij raden u wel aan altijd de uiterste verkoopdatum van het medicijn te controleren.

Moet ik aparte stekkers voor Egypte meenemen?2021-01-11T08:57:21+00:00

Reisstekkers voor Egypte

Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland en België, 220 volt. Aangepaste stekkers of adapters zijn dus niet nodig.

Hoe blijf ik gezond op reis in Egypte?2021-01-12T15:07:41+00:00

Gezond op reis in Egypte

Veel reizigers krijgen in Egypte last van maag- en darmklachten, de zogenaamde ‘vloek van de farao’. Meestal ontstaan deze klachten door een combinatie van vermoeidheid, de warmte en het lokale eten. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen voorkomt u dat u ziek wordt.

Tips om gezond te blijven tijdens de reis

  • Drink genoeg, maar geen ijskoude drankjes, die vaak de oorzaak zijn van maag- en darmproblemen. Thee is een betere dorstlesser;
  • In de steden is het kraanwater drinkbaar, maar het leidingwater smaakt naar chloor. Het is verstandiger om mineraalwater te kopen. Dit kan in Egypte overal, zelfs op afgelegen plekken. Controleer altijd of de fles niet eerder is geopend;
  • Drink geen vruchtensappen waaraan water is toegevoegd;
  • Neem in drankjes geen ijsblokjes omdat die vaak van kraanwater zijn gemaakt;
  • Doet wat extra zout in uw eten, omdat u veel vocht verliest door transpireren;
  • Let er op dat het eten goed gaar is en eet geen ongekookt voedsel, met uitzondering van fruit dat u zelf schilt;
  • Koop geen eten bij stalletjes op straat;
  • Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten, dan geven wij dit door;
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor;
  • Draag een zonnebril en petje of hoedje;
  • Toch last van diarree? Drink lauwe cola en neem ORS (oral rehydration salts), een mengsel van zouten en glucose. Dit voorkomt uitdroging en is overal in Egypte te koop.

Artsen en apotheken

Wij hopen natuurlijk dat u gezond blijft op reis in Egypte, maar als u ze nodig heeft, vindt u in de steden goede ziekenhuizen en artsen. De lokale apotheken zijn uitstekend en zijn dag en nacht geopend. Het aanbod van geneesmiddelen is enorm en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. Controleer wel altijd de uiterste verkoopdatum.

Kan ik pinnen in Egypte?2023-07-11T07:05:55+00:00

Pinnen in Egypte

In Egypte kunt u gemakkelijk contant geld pinnen als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro logo. Er zijn pinautomaten in de steden, bij hotels en op vliegvelden.

Bankpas aanpassen voor pinnen in Egypte

De meeste bankpassen staan standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Om geld in Egypte te kunnen pinnen moet uw bankpas worden aangepast voor pinnen buiten Europa. Dit regelt u eenvoudig via online bankieren of de app van uw bank.

Entreegelden met bankpas of creditcard betalen

Veel toegangskaartjes in Egypte kunt u alleen met een bankpas of creditcard betalen en niet contant. Als u met Djed Reizen door Egypte reist, zorgt de gids voor de toegangskaartjes en zijn alle entreegelden inclusief. Wel zo gemakkelijk.

Tips over betalen en geld in Egypte

  • Soms krijgt u wisselgeld terug dat gescheurd of vies is. Wij raden u aan dit niet te accepteren, omdat u deze ponden weer lastig kwijtraakt;
  • Het kan voorkomen dat u op straat wordt gevraagd om euromunten om te wisselen voor Egyptisch geld. Egyptenaren kunnen deze euromunten namelijk niet inwisselen of gebruiken. Ga hier niet op in, omdat u vaak niet het juiste bedrag terugkrijgt;
  • Zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld heeft voor het geven van fooien, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden;
  • Een ritje maken met een taxi of koetsje? Is er geen meter in de taxi, onderhandel dan altijd over de prijs voordat u een taxi instapt en betaal pas nadat u bent uitgestapt. Spreek duidelijk een totaalprijs af als u een ritje maakt met een koetsje. Zo voorkomt u discussie achteraf over een prijs per persoon of per rit. Vraag of de prijs in Egyptische ponden is. Sommige chauffeurs en koetsiers beginnen na een ritje ineens over Britse ponden. Zorg altijd dat u voldoende kleingeld heeft, want taxichauffeurs en koetsiers hebben meestal geen wisselgeld;
  • Special price for you, my friend. In Egypte is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Niet overal, maar in soeks en bazaars wel. Wat tips: neem de tijd en accepteer de thee of koffie die de verkoper u aanbiedt. Probeer er van tevoren achter te komen wat de gangbare prijs is en biedt eerst de helft of een derde hiervan. Als de verkoper hiermee meteen tevreden is, heeft u waarschijnlijk toch te veel geboden. Is hij beledigd of niet geïnteresseerd dan is het bod te laag. Het is verstandig om te beginnen met een bod dat lager ligt dan wat u wilt betalen. Zo heeft u nog onderhandelingsruimte. Weglopen wil soms helpen, vaak komen verkopers u achterna rennen om uw bod alsnog te accepteren. Hou altijd in gedachten: het is een spel en de verkoper doet niets van de hand als hij niet tevreden is met de prijs.
Is er begeleiding tijdens mijn reis door Egypte?2024-02-02T12:19:35+00:00

Begeleiding in Egypte

U reist met Djed Reizen individueel door Egypte en niet in een groep. Op momenten dat assistentie handig is, is er altijd begeleiding van onze lokale medewerkers.

Aankomst in Egypte

Meteen bij aankomst in Egypte merkt u hoe gemakkelijk dit is. U ontmoet onze medewerker bij aankomst op het vliegveld, al vóór de douane. Hij regelt uw visum, haalt uw koffers van de bagageband en brengt u naar het hotel. U spreekt dan af hoe laat u de volgende dag aan uw reisprogramma gaat beginnen. Uw privégids en chauffeur halen u dan op het afgesproken tijdstip bij het hotel op. Door heel Egypte hebben wij een team medewerkers en chauffeurs, waar we al jarenlang mee samenwerken. Ze kennen het land als hun broekzak, weten hoe het werkt in Egypte en regelen alle praktische zaken voor uw reis, zoals uw visum, hotelvouchers, vervoer, gidsen, entreekaartjes en vergunningen. Zo heeft u alle tijd om te genieten van al het moois onderweg, omdat u over de praktische zaken niet na hoeft te denken.

Verder reizen door Egypte

Als u verder reist naar een andere plaats in Egypte gaat onze lokale medewerker met u mee naar het vliegveld of het treinstation. Hij helpt u op het vliegveld met uw bagage en het inchecken. Als u met de trein reist, brengt hij u naar de juiste treincoupé. In de plaats waar u naartoe vliegt of treint, wacht een andere Djed-medewerker u op. Hij brengt u naar uw hotel of cruiseschip. U reist zo individueel door Egypte, maar met hulp van onze lokale medewerkers.

Tips over goede restaurants en leuke activiteiten

Op momenten dat het handig is, is dus altijd één van onze medewerkers aanwezig. Ze weten alles over hun eigen stad of streek en geven u tips over goede lokale restaurants en leuke activiteiten. Natuurlijk kunt u altijd een beroep op ze doen als er tijdens uw reis onverhoopt toch iets misgaat, bijvoorbeeld bij een vluchtwijziging, vertraging of calamiteit.

Begeleiding tijdens excursies

Gidsen is een beschermd beroep in Egypte. Alleen officiële, gediplomeerde gidsen mogen uitleg geven bij de monumenten en musea. Tijdens de excursies wordt u daarom begeleid door privégidsen/Egyptologen. U heeft dan, net als bij de transfers, een eigen minibus met chauffeur. Onze gidsen spreken Engels.

Hoe reis ik in Egypte tussen de verschillende plaatsen?2023-06-10T16:46:38+00:00

Rondreizen door Egypte

Egypte is een enorm groot land en de verschillende plaatsen liggen ver uit elkaar. Daarom legt u lange reisafstanden af met binnenlandse vluchten. Of met de trein als u dat liever wil. Voor korte routes reist u met privé airconditioned minibussen met privéchauffeurs. Soms loopt de mooiste route via het water en is een boot de beste keuze.

Binnenlandse vluchten met Egypt Air

Binnenlandse vluchten zijn de snelste en comfortabelste manier om u in Egypte te verplaatsen. Dit zijn vluchten met Egypt Air. Vliegen scheelt u veel reistijd. Ter vergelijking: een binnenlandse vlucht van Cairo naar Aswan duurt 1,5 uur, terwijl u met de nachttrein minimaal 15 uur onderweg bent.

Privé minibus met chauffeur

Voor korte afstanden reist u met een eigen minibus met chauffeur. Onze chauffeurs werken al jaren voor ons en rijden u veilig door soms hectische verkeer. Hun minibussen zijn schoon en hebben airconditioning. In de bussen is altijd mineraalwater aanwezig.

Over het water

Het traject tussen Luxor en Aswan is het mooist vanaf het water. U kunt tussen deze plaatsen een Nijlcruise maken, maar ook over de weg reizen met een privéminibus met chauffeur.

In wat voor hotels overnacht ik tijdens mijn Egypte reis?2021-01-11T09:56:57+00:00

Hotels tijdens uw Egypte reis

Egypte heeft hotels in alle prijsklassen, van eenvoudig tot super-de-luxe en alles wat daar tussen zit.

Waar overnacht u in Egypte?

Bij de individuele rondreizen vindt u bij iedere reis onder het kopje Accommodatie uitgebreide informatie over de hotels waar u overnacht. Soms is dit een eersteklas hotel, soms is het wat eenvoudiger. Dit is afhankelijk van het aanbod van hotels in de verschillende plaatsen.

Liever een ander hotel?

Als u bij een rondreis liever een ander hotel kiest of als u zelf uw rondreis naar Egypte samenstelt, bekijk dan onze accommodatie suggesties voor de verschillende plaatsen.

Sfeer, ligging & service

De keuze van de hotels bepalen wij aan de hand van de ligging, sfeer, service en onze eigen ervaring, omdat wij alle accommodaties die wij aanbieden, zelf kennen. In de steden is er volop aanbod, maar in de afgelegen plaatsen zijn goede, sfeervolle hotels wat dun gezaaid. Hier kiezen wij het beste hotel dat voorhanden is. Kleine hotels met veel karakter zijn onze favorieten. Dit geldt ook voor de historische Grand Hotels van Egypte, waarvan er nog steeds een paar operationeel zijn. Ze combineren de charme van een vervlogen tijdperk met modern comfort.

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?2023-02-14T10:19:49+00:00

Excursies in Egypte

In Egypte is enorm veel te zien en voor alles moet u toegangskaartjes kopen. De entreeprijzen voor momenten en bezienswaardigheden zijn best hoog en hierdoor kunnen de kosten snel oplopen.

Alle excursies én entrees inclusief

Een enorm pluspunt van een Egypte reis met Djed Reizen is dat alle excursies én entrees, van de piramiden van Gizeh tot aan de tempels van Abu Simbel, zijn inbegrepen in de reissom. In het dag tot dag programma van onze individuele rondreizen leest u welke excursies dit allemaal zijn. U hoeft in Egypte dus geen excursies of entreegelden meer te betalen, tenzij u nog iets extra’s wilt zien.

Excursies met privé Egyptoloog/gids

Ook de privé begeleiding van een Egyptoloog/gids is bij Djed Reizen inbegrepen in de reissom. Onze enthousiaste en vakkundige gidsen weten alles over het verleden en heden van Egypte. Ze vertellen u over de monumenten, weten wat de schilderingen en reliëfs op de tempelmuren betekenen en kunnen zelfs hiërogliefen ontcijferen. Onze gidsen spreken Engels.

Voordeel van privé gidsen

Het grote voordeel van privé gidsen is dat u tijdens excursies geen rekening hoeft te houden met de interesses of het tempo van anderen. De gids stemt zijn of haar verhaal af op uw reisgezelschap en beantwoordt al uw vragen. Er is altijd genoeg tijd om zelf rond te kijken en foto’s te maken. Van de gidsen krijgt u tips over leuke restaurants waar u kunt lunchen tijdens de excursies. Lunches voor gidsen en chauffeurs worden door Djed Reizen betaald.

Rustige momenten

Onze gidsen weten niet alleen alles over de monumenten van Egypte, ze weten ook wanneer de grote touringcars bij de bezienswaardigheden stoppen en de cruiseboten er aanleggen. Dan kan het druk zijn bij de bezienswaardigheden. Deze tijdstippen proberen ze te vermijden, zodat u alle rust heeft om de monumenten te bekijken en mooie foto’s te maken.

Wat kost een maaltijd in Egypte?2023-06-02T08:03:24+00:00

Kosten van een maaltijd in Egypte

Uit eten gaan in Egypte is niet duur, al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het restaurant dat u kiest. Reken op ongeveer € 10,- per maaltijd.

Maaltijden tijdens de reis

Tijdens onze reizen zijn de overnachtingen in de hotels op basis van logies en ontbijt. U kiest dan zelf waar u ’s avonds wilt eten. Dit kan in het hotel of ergens anders. De meeste hotels serveren diners in buffetvorm en dat is niet de echte Egyptische keuken. Uw reis wordt een stuk leuker en afwisselender als u voor het avondeten naar een restaurant buiten het hotel gaat. In afgelegen plaatsen, waar niet veel restaurantjes zijn, is het soms handig om een hotel te boeken op basis van halfpension (ontbijt & diner).

Maaltijden aan boord van een Dahabiya Nijlcruise

Een Dahabiya Nijlcruise is altijd op basis van volpension, dus inclusief ontbijt, lunch, high tea en diner. Heeft u speciale dieetwensen voor uw verblijf aan boord van de Nijlcruise? Geef deze bij boeking aan ons door, dan kan de kok hier rekening mee houden.

Restauranttips

Voor vertrek naar Egypte krijgt u van ons een actuele lijst met goede restaurants in de diverse plaatsen. Ook geven onze medewerkers ter plekke u tips over lokale restaurants.

Vegetarische & vegan restaurants in Egypte

In Egypte zijn weinig vegetarische of vegan restaurants, maar veel gerechten uit de Egyptische keuken zijn van origine al vegetarisch of vegan. Vraag gerust in restaurants met welke ingrediënten wordt gekookt. Egyptenaren zullen altijd proberen rekening te houden met uw dieetwensen.

Hoe boek en betaal ik een reis?2023-05-10T10:11:06+00:00

Reis boeken

Een reis boeken is eenvoudig. U vult het online boekingsformulier in. Na ontvangst van uw boeking gaan wij meteen aan de slag om alles voor uw reis te regelen. Zodra wij uw vluchten hebben geboekt en de hotelreserveringen vanuit Egypte zijn bevestigd, ontvangt u van ons per mail de boekingsbevestiging/factuur.

Praktische informatie

Bij uw boekingsbevestiging ontvangt u gelijk alle praktische informatie die nodig is voor uw reis. Zo gaat u goed voorbereid op reis naar Egypte.

Reissom betalen

Na ontvangst van de boekingsbevestiging betaalt u 20% van de totale reissom. Het restantbedrag betaalt u 6 weken voor vertrek. Op uw boekingsbevestiging staat duidelijk welk bedrag u wanneer moet betalen. Boekt u kort voor vertrek? Dan betaalt u de reissom in één keer. U voorkomt problemen en extra kosten door op tijd te betalen. Naast de reissom betaalt u boekingskosten (€ 15,- per boeking), de Calamiteitenfondsbijdrage (€ 2,50 per boeking) en de Consumentenbijdrage voor de SGR (€ 5- per persoon).

Wanneer ontvang ik de reispapieren?2023-05-10T10:10:27+00:00

Vliegtickets & reispapieren

Twee weken voor vertrek naar Egypte krijgt u per mail de vliegtickets en reispapieren met de gegevens van uw hotels en onze lokale collega’s. Als u kort voor vertrek een reis boekt, ontvangt u de boekingsbevestiging, vliegtickets & reispapieren in 1 keer. Hotelvouchers worden door ons team in Egypte verzorgd.

Wat zijn de kosten als ik mijn reis moet annuleren?2022-02-15T09:59:57+00:00

Uw reis annuleren

Het is natuurlijk jammer als u door persoonlijke omstandigheden uw reis moet annuleren. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk, het liefst schriftelijk, aan ons door te geven, dit kan via een e-mail naar: info@djedreizen.nl. U ontvangt dan van ons een annuleringsnota.

Annuleringskosten

U moet rekening houden met de volgende annuleringskosten:

  • bij annulering tot 8 weken voor vertrek: 20% van de reissom;
  • bij annulering tot 6 weken voor vertrek: 35% van de reissom;
  • bij annulering tot 4 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
  • bij annulering tot 2 weken voor vertrek: 75% van de reissom;
  • daarna: 100% van de reissom.
Is Djed Reizen aangesloten bij de SGR, het Calamiteitenfonds & de ANVR?2022-01-18T09:31:14+00:00

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.

Deelnemersbijdrage SGR

Sinds 1 februari 2021 geldt voor de SGR een consumentenbijdrage van € 5,- per persoon per boeking. Dit bedrag wordt door Djed Reizen bij u in rekening gebracht en afgedragen aan de SGR.

Garantie SGR

Deze SGR-garantie houdt in dat de u ervan verzekerd bent dat uw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als Djed Reizen door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Djed Reizen KvK Haaglanden 27179139 is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Garantie Calamiteitenfonds

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien Djed Reizen de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Djed Reizen als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien Djed Reizen u vervroegd moeten repatriëren. Onder een calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Deelnemersbijdrage Calamiteitenfonds

De deelnemersbijdrage voor het Calamiteitenfonds is € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen). Dit bedrag wordt door Djed Reizen bij u in rekening gebracht en afgedragen aan het Calamiteitenfonds.

ANVR

Djed Reizen is geen lid van de ANVR. De ANVR behartigt de commerciële belangen van de aangesloten touroperators en is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen consumentenorganisatie, maar een brancheorganisatie.

Hoe gaat het met fooien in Egypte?2023-06-07T08:47:17+00:00

Fooien in Egypte

Tijdens uw reis leert u in ieder geval één Arabisch woord en dat is ‘bakshish’, het woord voor fooi. In de Arabische cultuur is het geven van een fooi belangrijk. Ook in Egypte is het gebruikelijk om een fooi te geven, zelfs voor een kleine dienst.

Iedereen betaalt fooi in Egypte

Niet alleen van toeristen in Egypte wordt een fooi verwacht. Het geven van fooien in Egypte is wijdverbreid. Egyptenaren onderling betalen ook fooi. Het verzoek om een fooi kan vervelend zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het geven van fooi deel uitmaakt van het dagelijks leven in Egypte.

Wanneer fooi betalen

In Egypte wordt een fooi verwacht door iedereen die u een dienst verleent. Dit geldt voor situaties waaraan u gewend bent in eigen land, zoals na een maaltijd in een restaurant. In Egypte wordt ook een fooi verwacht door andere dienstverleners, zoals lokale reisbegeleiders, chauffeurs en gidsen. Daarnaast kan het voorkomen dat om een fooi wordt gevraagd waar dit niet nodig is, bijvoorbeeld van iemand die u ongevraagd de weg wijst.

Fooi is meer dan iets extra’s

Het geven van een fooi is op verschillende manieren uit te leggen. Als dank voor een geleverde dienst, als blijk van waardering voor de goede service, of als een percentage dat men hoort achter te laten. In Egypte gaat het om meer dan iets extra. Fooien zijn een aanvulling het veelal lage inkomen van de bevolking. Het fooiensysteem is lastig te doorgronden. De te betalen fooi hangt af van de geleverde diensten, de duur van de excursie en/of de afgelegde reisafstanden, het aantal reizigers en uw tevredenheid.

Tips over fooien

U krijgt van ons voor vertrek tips en een richtlijn voor het geven van fooien aan lokale medewerkers, gidsen en chauffeurs. Naar mate van uw tevredenheid kunt u deze aanpassen. U betaalt fooien in Egyptische ponden. Zorg ervoor dat u altijd voldoende kleingeld op zak heeft voor het geven van fooien. In Egypte is dit soms lastig, omdat bankbiljetten in kleine coupures wat schaars zijn.

Ga naar de bovenkant