Home|Coronavirus Egypte

Coronavirus

Het coronavirus heeft de (reis)wereld op zijn kop gezet en zorg voor veel onzekerheid en vragen: hoe is de actuele situatie in Egypte, welke maatregelen gelden er in het land, wat staat er in de reisadviezen en wanneer kunnen we weer naar Egypte reizen?

Maatregelen coronavirus Egypte

In Egypte zijn verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit zijn maatregelen zoals afstand houden en het dragen van mondkapjes op diverse openbare plekken. Daarnaast zijn er beperkingen voor het aantal bezoekers aan hotels, restaurants, monumenten, bezienswaardigheden en musea. Verder zijn de openingstijden van winkels en horecagelegenheden ingekort. De situatie kan per dag wijzigen en per regio verschillen. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.

Vliegen naar Egypte

Op 1 juli 2020 heeft Egypte het luchtruim weer opengesteld voor internationale vluchten, maar er gelden bepaalde voorwaarden voor inkomende passagiers. Als u naar Egypte vliegt, moet u bij aankomst een negatief PCR-test certificaat (op papier) kunnen tonen dat niet ouder is dan 72 uur. Ook moet u een gezondheidsverklaring invullen en een visum voor Egypte hebben. Op de website van de IATA vindt u actuele informatie over de documenten die verplicht zijn voor reizigers die naar Egypte gaan.

Reisadvies Egypte Nederland

Het reisadvies voor Egypte van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft momenteel een oranje kleurcode. Dit wil zeggen dat reizen naar Egypte worden afgeraden. Wanneer er een reisadvies voor Egypte met een gele kleurcode (reizen is mogelijk) komt, is niet bekend. Na terugkomst uit Egypte geldt een thuisquarantaineplicht.

Reisadvies Egypte Belgie

Vanuit de Belgische overheid geldt een reisadvies met een rode kleurcode. Deze rode kleurcode in het reisadvies houdt in dat reizen ten zeerste wordt afgeraden door de Belgische autoriteiten. Als u vanuit Egypte naar Belgie vliegt, moet u 48 uur voor aankomst in Belgie een terugreisformulier invullen en versturen. Vervolgens krijgt u een sms met instructies over een quarantaine en COVID-test.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.