Home|Coronavirus Egypte

Coronavirus

Het coronavirus heeft de (reis)wereld op zijn kop gezet en zorgt voor veel onzekerheid en vragen: hoe is de actuele situatie in Egypte, welke maatregelen gelden er in het land, wat staat er in de reisadviezen en waar moet u rekening mee houden als u naar Egypte reist?

Maatregelen coronavirus Egypte

In Egypte zijn verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit zijn maatregelen zoals afstand houden en het dragen van mondkapjes op diverse openbare plekken. Daarnaast zijn er beperkingen voor het aantal bezoekers aan hotels, restaurants, monumenten, bezienswaardigheden en musea. Verder zijn de openingstijden van winkels en horecagelegenheden ingekort. De situatie kan wijzigen. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op.

Reisadviezen Nederlandse en Belgische overheid

Het reisadvies voor Egypte van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft momenteel een oranje kleurcode. Dit wil zeggen dat reizen naar Egypte worden afgeraden. Vanuit de Belgische overheid geldt tot 19 april 2021 een verbod op niet-essentiële reizen.

Vliegen naar Egypte

Op 1 juli 2020 heeft Egypte het luchtruim weer opengesteld voor internationale vluchten, maar er gelden bepaalde voorwaarden voor inkomende passagiers. Als u naar Egypte vliegt, moet u bij aankomst een negatief PCR-test certificaat (op papier) kunnen tonen dat niet ouder is dan 72 uur. Ook moet u een gezondheidsverklaring invullen en een visum voor Egypte hebben. Op de website van de IATA vindt u actuele informatie over de documenten die verplicht zijn voor reizigers die naar Egypte gaan.

Vliegen van Egypte naar Nederland of België

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een checklist met informatie over de maatregelen die gelden als u vanuit Egypte naar Nederland vliegt, zoals een verplichte PCR-test, eventuele sneltest en quarantaine. Op de website van de Belgische Overheid vindt u informatie over de maatregelen die gelden als u vanuit Egypte naar België vliegt.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bijgewerkt op 15 maart 2021.