Reizen naar Egypte en corona

Wilt u naar Egypte en vraagt u zich af met welke coronamaatregelen u rekening moet houden? Hier vindt u antwoord op al uw vragen over corona en reizen naar Egypte.

1. Welke maatregelen gelden er als ik naar Egypte vlieg?

Egypte heeft alle inreisbeperkingen in verband met corona afgeschaft.

2. Wat heb ik nodig als ik naar Egypte vlieg?

Een geldig paspoort (nog 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte of een Belgische ID-card met chip) en een toeristenvisum voor Egypte.

3. Als tijdens mijn reis iets verandert, wat gebeurt er dan?

Het kan voorkomen dat er tijdens uw reis iets verandert. Egypte kan beperkingen opleggen aan reizigers of het reisadvies wijzigt. Als dit gebeurt, passen wij uw reisschema aan, in overleg met u. Moet u de reis afbreken? Dan zorgen wij ervoor dat u snel en veilig thuiskomt. Onze lokale medewerkers zijn goed op de hoogte van de actuele (corona)maatregelen in Egypte. U kunt met al uw vragen bij ze terecht en ze helpen u graag.

4. Het Nederlandse reisadvies voor Egypte is geel, oranje en rood, wat betekent dit?

Een geel reisadvies betekent dat reizen naar Egypte mogelijk is, maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Er zijn gebieden in Egypte die oranje (alleen noodzakelijke reizen) en rood (niet reizen) gekleurd zijn in het reisadvies. Het oranje gekleurde deel is grotendeels woestijn, de rood gekleurde delen zijn grensgebieden waar nooit reizigers komen.

5. Welk kleurcode heeft het Belgische reisadvies voor Egypte?

Het Belgische reisadvies werkt niet met kleurcodes en is vergelijkbaar met het Nederlandse reisadvies.

6. Welke regels gelden er als ik vanuit Egypte terugvlieg naar Nederland of België?

Geen.

7. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren bij een negatief reisadvies voor Egypte?

Bij een negatief (rood) reisadvies voor Egypte kunt u de reis kosteloos annuleren. U krijgt dan de betaalde reissom terug. Djed Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit geeft u extra zekerheid, omdat uw (aan) betaling onder de garantie van de SGR valt.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bijgewerkt op 4 april 2023.