Home|Coronamaatregelen Egypte

Reizen naar Egypte en corona

Wilt u naar Egypte en vraagt u zich af met welke coronamaatregelen u rekening moet houden? Hier vindt u antwoord op al uw vragen over corona en reizen naar Egypte.

1. Welke maatregelen gelden er als ik naar Egypte vlieg?

  • U bent gevaccineerd
    Als u minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd, hoeft u geen negatieve PCR-test te laten zien. Bij aankomst in Egypte moet u dan een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Dit vaccinatiebewijs moet uw personalia, de datum van uw vaccinatie(s) en een QR-code bevatten. De Egyptische autoriteiten accepteren geen digitaal vaccinatiebewijs, u moet een geprint bewijs kunnen laten zien. U kunt een vaccinatiebewijs printen via coronacheck.nl (Nederland) of via mijngezondheid.belgie.be (België). Deze maatregel geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder.
  • U bent hersteld van corona
    Als u een vaccinatiebewijs heeft met één vaccinatie omdat u bent hersteld van corona, moet u alsnog een negatieve PCR-test laten zien. Egypte accepteert geen herstelbewijzen.
  • U bent niet gevaccineerd
    Als u niet of niet volledig gevaccineerd bent, moet u bij aankomst in Egypte een negatief PCR-test certificaat of negatieve antigeentest laten zien. De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn, de antigeentest mag maximaal 24 uur oud zijn bij aankomst in Egypte. Het certificaat moet in het Engels zijn en een laboratorium stempel OF een QR-code hebben. Deze maatregel geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

2. Wat heb ik verder nodig als ik naar Egypte vlieg?

U moet een Declaration Form invullen en een visum voor Egypte hebben. Het is verplicht om een mondkapje te dragen op vliegvelden en tijdens internationale en binnenlandse vluchten.

3. Welke coronamaatregelen gelden in Egypte?

U kunt bij monumenten, musea, hotels en restaurants naar binnen zonder vaccinatiebewijs of test. Op vliegvelden en bij binnenlandse vluchten moet u een mondkapje dragen.

4. Als tijdens mijn reis iets verandert, wat gebeurt er dan?

Het kan voorkomen dat er tijdens uw reis iets verandert. Egypte kan beperkingen opleggen aan reizigers of het reisadvies wijzigt. Als dit gebeurt, passen wij uw reisschema aan, in overleg met u. Moet u de reis afbreken? Dan zorgen wij ervoor dat u snel en veilig thuiskomt. Onze lokale medewerkers zijn goed op de hoogte van de actuele (corona)maatregelen in Egypte. U kunt met al uw vragen bij ze terecht en ze helpen u graag, bijvoorbeeld als u een PCR-test nodig heeft.

5. Het Nederlandse reisadvies voor Egypte is geel, oranje en rood, wat betekent dit?

Een geel reisadvies betekent dat reizen naar Egypte mogelijk is, maar dat er veiligheidsrisico’s zijn. Er zijn gebieden in Egypte die oranje (alleen noodzakelijke reizen) en rood (niet reizen) gekleurd zijn in het reisadvies. Het oranje gekleurde deel is grotendeels woestijn, de rood gekleurde delen zijn grensgebieden waar nooit reizigers komen.

6. Welk kleurcode heeft het Belgische reisadvies voor Egypte?

Het Belgische reisadvies werkt niet met kleurcodes. Vanuit België worden niet-essentiële reizen naar landen buiten de Europese Unie voor niet-gevaccineerde reizigers afgeraden.

7. Welke regels gelden er als ik vanuit Egypte terugvlieg naar Nederland?

Vanaf 23 maart 2022 hoeven EU-burgers geen negatieve test meer te laten zien als ze terugvliegen van Egypte naar Nederland. U heeft alleen een gezondheidsverklaring nodig om terug te reizen naar Nederland. Het advies is om een zelftest te doen direct na aankomst in Nederland en op dag 5 na aankomst. Meer informatie vindt u op reizen tijdens corona.

8. Welke regels gelden er als ik vanuit Egypte terugvlieg naar België?

U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen als u vanuit Egypte terugreist naar België.

9. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren bij een negatief reisadvies voor Egypte?

Bij een negatief (rood) reisadvies voor Egypte zijn er twee opties. U stelt de reis uit naar een latere datum of u annuleert de reis. U krijgt dan de betaalde reissom terug. Djed Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit geeft u extra zekerheid, omdat uw (aan) betaling onder de garantie van de SGR valt.

Vragen?

Heeft u vragen over een geboekte of toekomstige Egypte reis? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bijgewerkt op 11 april 2022.