Home|Contact

Djed Reizen

Parkweg 49
2271 AE Voorburg
(070) 381 55 33
info@djedreizen.nl

Openingstijden

Djed Reizen is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur. U bent altijd welkom, maar het is fijn als u van tevoren even belt, zodat wij alle tijd voor u hebben. Ook op zaterdag kunt u langskomen, maar alleen op afspraak.

Een reisvoorstel aanvragen?

Plannen voor een Egypte reis? Bekijk onze Egypte rondreizen of vraag een reisvoorstel aan.

Een reis boeken

Wilt u een reis boeken? Gebruik hiervoor het boekingsformulier. Per post ontvangt u een definitieve bevestiging van uw boeking.

Bankgegevens

Rabobank rekeningnummer: IBAN: NL13 RABO 0179.9543.18
BIC: RABONL2U
Het is niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Bedrijfsgegevens

Kamer van Koophandel Haaglanden 27179139
BTW nummer: NL002314803B21
SGR & Calamiteitenfonds: 2639

Vraag het ons

Hieronder de top 5 van meest gestelde vragen over reizen naar Egypte. Staat uw vraag er niet tussen? Misschien vindt u het antwoord bij onze praktische informatie. Of stuur ons een bericht.

Wat heeft u nodig aan reisdocumenten voor Egypte: een geldig paspoort en een visum.

Visum bij aankomst in Egypte

U krijgt het visum bij aankomst in Egypte via onze medewerkers die u bij aankomst op het vliegveld al voor de douane ontmoet. Zij regelen het visum voor u. Het kost ongeveer € 25,- (afhankelijk van de wisselkoers) per persoon.

Reisdocumenten voor Nederlanders

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Nederland (070 354 20 00);
 • Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vind u hier.

Reisdocumenten voor Belgen

 • Een paspoort dat na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is;
 • Of een elektronische identiteitskaart met chip die na vertrek uit Egypte nog 6 maanden geldig is. Als u met een identiteitskaart reist, moet u één pasfoto meenemen voor het visum;
 • Een visum. Dit ontvangt u via onze lokale medewerker bij aankomst in Egypte. U betaalt het visum contant in Euro’s. Het kost circa € 25,- per persoon. Een pasfoto is niet nodig.
 • Heeft u niet de Belgische nationaliteit? Neem dan contact op met de ambassade van Egypte in Brussel (+2-663-5800);
  Reist u alleen met een minderjarig kind (tot 18 jaar)? Misschien heeft u nog andere documenten nodig. Meer informatie vind u hier.

Visum Egypte online aanvragen

Het is mogelijk om een e-visum voor Egypte aan te vragen. Dit is een visum dat u zelf vóór vertrek online aanvraagt. Dit visum kost $ 25 per persoon en kan alleen met een creditcard worden betaald. U vraagt het e-visum voor Egypte aan via het Egypt e-visa Portal. U heeft een Single Entry Visa nodig.

Betaal niet te veel

Er zijn talloze websites waar u een visum voor Egypte kunt aanvragen. De informatie op deze websites klopt vaak niet. Als u via zo’n website een visum aanvraagt, betaalt u gegarandeerd te veel. Alleen het Egypt e-visa Portal is de officiële website. Als u het visum via deze site aanvraagt, weet u zeker dat u de juiste prijs betaald. Maar zoals hierboven beschreven is het niet nodig het visum voor vertrek aan te vragen. U krijgt het visum gewoon bij aankomst in Egypte.

De beste reistijd voor een Egypte rondreis zijn de maanden van september tot en met mei. In de herfst, winter en het voorjaar zijn in Cairo, Luxor en Aswan de temperaturen aangenaam. Dit zijn de maanden die ideaal zijn voor een culturele rondreis.

Een Egypte rondreis in de zomer

De maanden juni, juli en augustus zijn in Egypte warm tot zeer warm. De temperaturen lopen dan met gemak op tot 40 graden of meer. Door de lage luchtvochtigheid voelt de hitte droog aan en is het niet klam en benauwd. Als u in de zomer reist, kunt u zich het beste aanpassen aan het lokale ritme. Dit betekent in de ochtend vroeg excursies maken, in de middag ontspannen bij het zwembad en ‘s avonds weer iets ondernemen.

Klimaat Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat. Alleen in het noorden valt er wel eens wat regen, in Cairo nauwelijks en in zuidelijk gelegen Aswan regent het vrijwel nooit. De Egyptische winters zijn zacht en zon zeker, maar de avonden kunnen fris zijn. Langs de Rode Zee kust is het klimaat het hele jaar door aangenaam. Wel is het zeewater in de wintermaanden een stuk minder warm dan in de zomer. Voor elk seizoen heeft u een zonnebril, petje en zonnebrandcrème nodig, en voor de wintermaanden een trui of vest voor de avonden. Zelfs als u in de warme zomermaanden reist, kan dit handig zijn. De Egyptenaren houden er nogal van om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, waardoor het koud kan zijn in restaurants en vliegtuigen.

Voorkom teleurstelling en boek op tijd

Reizen naar Egypte kan dus eigenlijk het hele jaar door. Wat voor u de beste reistijd voor Egypte is, hangt af van uw reisplannen. Wij raden u wel aan op tijd te boeken als u in de maanden december en februari wilt reizen. Dit zijn populaire maanden voor een Egypte rondreis vanwege de schoolvakanties. Het kan dan voorkomen dat het hotel van uw keuze misschien al volgeboekt. Of dat er geen plek meer is op de binnenlandse vluchten. De capaciteit van sommige hotels en de binnenlandse vluchten is nu eenmaal beperkt.

Naar Egypte in een schoolvakantie

Egypte is een prima bestemming voor een familiereis in een schoolvakantie. U hoeft maar 4,5 uur te vliegen, het is er altijd heerlijk weer en er is veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Vluchten zijn in een schoolvakantie wel vaak snel volgeboekt. Dit geldt vooral voor de Kerstvakantie. Voorkom teleurstelling en boek op tijd als u vast zit aan een schoolvakantie, minimaal 6 maanden voor vertrek.

Is reizen tijdens de Ramadan mogelijk?

Reizen tijdens de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, kan prima. Het is dan overdag wat rustiger, terwijl de avonden juist druk en feestelijk zijn. U kunt overdag gewoon eten en drinken, als u dit niet te opzichtig doet. Restaurants en banken passen hun openingstijden soms aan, maar alle monumenten en musea zijn gewoon geopend.

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond (EGP). In Nederland en België kunt u niet aan Egyptisch geld komen en daarom raden wij u aan wat contant geld (Euro’s) mee te nemen. U kunt dit wisselen bij banken en wisselkantoren. Bij aankomst kunt u dan pinnen. Dit kan als uw bankpas en de pinautomaat zijn voorzien van een Maestro of Cirrus logo. Creditkaarten worden geaccepteerd bij banken, hotels en grote winkelketens. In de steden zijn er voldoende pinautomaten.

De Egyptische pond

De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond en er zijn munten van 50 piaster en 1 pond. De koers van de Egyptische pond is ongeveer 5 eurocent.

Tips over betalen in Egypte

 • Soms krijgt u bankbiljetten die gescheurd of vies zijn. Wij raden u aan deze niet te accepteren, omdat u deze ponden weer lastig kwijtraakt;
 • Het kan voorkomen dat u op straat wordt gevraagd om euromunten om te wisselen voor Egyptisch geld. Egyptenaren kunnen deze euromunten namelijk niet inwisselen of gebruiken. Ga hier niet op in, omdat u vaak niet het juiste bedrag terugkrijgt;
 • Zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld heeft voor het geven van fooien, want er is vaak geen wisselgeld voorhanden;
 • Een ritje maken met een taxi of koetsje? Is er geen meter in de taxi, onderhandel dan altijd over de prijs voordat u een taxi instapt en betaal pas nadat u bent uitgestapt. Spreek duidelijk een totaalprijs af als u een ritje maakt met een koetsje. Zo voorkomt u discussie achteraf over een prijs per persoon of per rit. Vraag of de prijs in Egyptische ponden is. Sommige chauffeurs en koetsiers beginnen na een ritje ineens over Britse ponden. Zorg altijd dat u voldoende kleingeld heeft, want taxichauffeurs en koetsiers hebben meestal geen wisselgeld;
 • Special price for you, my friend. In Egypte is afdingen de gewoonste zaak van de wereld. Niet overal, maar in soeks en bazaars wel. Wat tips: neem de tijd en accepteer de thee of koffie die de verkoper u aanbiedt. Probeer er van tevoren achter te komen wat de gangbare prijs is en biedt eerst de helft of een derde hiervan. Als de verkoper hiermee meteen tevreden is, heeft u waarschijnlijk toch te veel geboden. Is hij beledigd of niet geïnteresseerd dan is het bod te laag. Het is verstandig om te beginnen met een bod dat lager ligt dan wat u wilt betalen. Zo heeft u nog onderhandelingsruimte. Weglopen wil soms helpen, vaak komen verkopers u achterna gerent om uw bod alsnog te accepteren. Hou altijd in gedachten: het is een spel en de verkoper doet niets van de hand als hij niet tevreden is met de prijs.

Bankpas instellen op gebruik buiten Europa

Tegenwoordig zijn bankpassen om misbruik te voorkomen vaak alleen op gebruik binnen Europa ingesteld. Het kan zijn dat uw bankpas moet worden ‘aangezet’ voor gebruik buiten Europa. Dit kunt u meestal zelf online regelen. Of neem hiervoor contact op met uw bank.

Voor een reis naar Egypte zijn geen verplichte vaccinaties nodig, maar inentingen voor DTP (Difterie-Tetanus-Polio) en Hepatitis A worden wel aangeraden. Actuele informatie over vaccinaties voor Egypte vindt u op de volgende website: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Is Egypte veilig voor reizen? Het wordt ons vaak gevraagd. Veel mensen met reisplannen voor Egypte bekijken het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en schrikken hiervan. Dit is begrijpelijk, want dit reisadvies wekt de suggestie dat er overal in het land gevaar dreigt.

Reisadvies Egypte

De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken werken met kleurcodes en het overgrote deel van Egypte is in het reisadvies oranje gekleurd, wat betekent ‘alleen noodzakelijke reizen.’ Nu valt er in het oranje gekleurde deel van Egypte weinig te reizen, omdat dit uitsluitend woestijn is. De steden en streken die wél interessant zijn – Alexandrië, Caïro, de Nijlvallei, Luxor, Aswan en de Rode Zee kust – zijn in het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geel gekleurd. Deze gele kleurcode geeft aan: ‘Er zijn veiligheidsrisico’s.’ Ook in het Belgische reisadvies voor Egypte worden deze risico’s genoemd. In de reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het merendeel van de landen wereldwijd een gele kleurcode. Ook andere populaire toeristenbestemmingen zoals Bali, Vietnam en Thailand. Wat zeggen deze kleurcodes? Is een groene kleurcode een garantie dat een land veilig is en er niets zal gebeuren? Dat is niet zo. Er vinden ook in landen met een groene kleurcode, zoals Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk, aanslagen plaats. Risico’s zijn er overal, zowel in de westerse wereld als elders.

Egypte is een groot land

De Egyptische overheid geeft momenteel geen toestemming voor reizen langs de Westelijke Woestijn oases. En er is een regio die moet worden vermeden; het noorden van de Sinaï. Dit is een gebied waar sowieso nooit een toerist komt. Bovendien ligt dit stukje Sinaï op honderden kilometers afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Nijlvallei. Egypte is een enorm groot land. Om een idee te geven van de afstanden; van de noord Sinaï naar Caïro is het dik 300 kilometer, naar Luxor ruim 900 kilometer en naar Aswan zo’n 1.000 kilometer.

Hoe is het in Egypte?

Dat kunt u het beste horen van reizigers die er zijn geweest. Veel van onze reizigers zijn na terugkomst uit Egypte verbaasd over het contrast tussen het beeld dat het reisadvies schetst en de werkelijkheid:

“Ik voelde me 100 procent veilig in Egypte. Op iedere plek waar ik was, druk of rustig.”

“Je druk maken over je veiligheid is echt niet nodig! Ik voelde me heel veilig in Egypte.”

“Geen moment hebben we enig gevoel van onveiligheid gehad, en van onrust hebben we niets gemerkt.”

“Het was voor ons de vierde keer in Egypte, maar we hebben ons nooit zo veilig gevoeld als dit jaar (ook bij voorbeeld ‘s avonds in Cairo).

Meer ervaringen leest u bij de reacties van klanten.

Gezond verstand gebruiken

Wij organiseren geen reizen naar Egypte als het er niet veilig is voor onze klanten en onze collega’s ter plaatse. Natuurlijk raden wij u aan om op uw spullen te letten, uw gezonde verstand te gebruiken, geen dingen te doen die u thuis ook niet zou doen en sommige plekken te vermijden. Kortom, zaken die gelden voor ieder willekeurig vakantieland. Verder is het verkeer in Egypte een aandachtspunt; er vinden jaarlijks veel verkeersongevallen plaats door roekeloos rijgedrag. Wij werken met eigen chauffeurs, die al jaren voor ons werken, ervaren zijn en voorzichtig rijden.

Goed op de hoogte van de actuele situatie

Wij en onze lokale collega’s zijn goed op de hoogte van de actuele situatie in Egypte. En dan niet alleen van het nieuws dat u hier hoort en leest, maar ook over andere gebeurtenissen die het nieuws niet eens halen. Wilt u meer weten over de actuele situatie in het land of over reizen naar Egypte? Bel ons dan, (070) 381 55 33.

Stuur ons een bericht zodat we u kunnen helpen. (* verplicht)